Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Vi presenterar månadens gästspelare

Till det här nyhetsbrevet har vi bjudit in Mikael Kulanko från Svenskt Näringsliv. Läs om varför han visslar när han går hem för dagen...

Jag visslar ofta när jag går hem för dagen. Det är inte för att arbetsdagen är slut utan för att dagen har fyllt mig med glädje över alla de företagsamma människor jag mött. Så har det varit sedan jag blev regionchef för Svenskt Näringsliv i Halland för tio år sedan. Nu i november firar vi vårt decennium i Halland med intressanta möten nyttiga för kropp och själ.

Svenskt Näringsliv vill väcka opinion och uppmärksamma företagarnas vardag. Därför öppnade vi 2001 ett kontor i Halmstad för att aktivt delta, bygga nätverk och öka förståelsen fördet lokala näringslivet i länet. Det är ju välståndets källor.     
 
Under de tio år som passerat har vi hjälpt till för att få fler mötesplatser där företagare kan diskutera sina hjärtefrågor. För åtta år sedan drog vi igång lunch- och frukostmöten för att bredda kontaktytorna. Under sommaren 2006 fick politiker fotvandra tillsammans med företagare för att utbyta tankar om företagandets villkor.

Vi hejar fram ungdomar som nosar på en egen rörelse inom Ung Företagsamhet och busvisslar till varning mot osund konkurrens och oskäliga villkor. Vi gläds åt att Laholm har ett av de bästa företagsklimaten i landet och att kommunfullmäktige i Halmstad visar att man har kraft att utveckla näringslivet i nya banor.
 
Allt handlar egentligen om en enda sak. Företagsamma människor är inte bara bra för Halland utan även för hela Sverige. Allt detta är anledningen till att jag visslar när jag går hem!
 
Mikael Kulanko
Regionchef Svenskt Näringsliv Halland

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.