Meny

10 jan 2019

Företagsnyhet

"Disruptören" Martina fyller ett telekombehov hos småföretagare och entreprenörer

Hon upplevde att det saknades bra mobillösningar som är både effektiva och kostnadseffektiva. Så föddes Telness. Det har visat sig vara ett vinnande koncept på många sätt. Hon har bland annat utsetts till supertalang av Veckans Affärer.

2018 har varit ett intensivt år för Halmstadbördiga Martina Klingvall och hennes kollegor. Det gäller att jobba hårt för att befästa marknadsandelar. Med rötterna i Gullbrandstorp men numera boende i Stockholm utvecklar och tillhandahåller Martinas företag Telness flexibla telekomtjänster som passar mindre företag.

Eftersom företaget har flera halländska kunder besöker Martina sin hemstad då och då. I höstas var hon även med i panelen hos Misstagens Mästare som genomfördes i Halmstad i höstas. Arrangör var Företagarna och vi på Halmstads Näringsliv var med som guldpartner.

Nyligen kunde Martina och kompanjonerna Jonas Petersson, Malin Holsner och Victoria Jensen fira en välförtjänst vinst i Business Challenge som är en nationell tävling för entreprenörer. Telness har även varit nominerade till Galan för Swedish Startups och blev nominerade till Marknadsföreningen Stockholms utmärkelse Årets Disruptör* 2018. Och som grädde på moset är Martina Klingvall nominerad inom kategorin Årets talang på Telekomgalan som genomförs den 20 februari. Motiveringen är: "Martina Klingvall, Telness – som grundare och vd för Telness har Martina under året flyttat fram positionerna för vad en bra telekomkundupplevelse är." Nu håller vi våra lokalpatriotiska tummar för Martina!

Är du nyfiken på hur det går för Martina och Telness så kan du alltid följa deras företagsblogg.

Vad är en disruptör egentligen?

* Ordet disruptör finns inte i Svenska Akademiens ordlista. Disruptör är en översättning och försvenskning av det engelska ordet disrupt som har betydelsen att störa, avbryta, bringa i oordning. Man pratar exempelvis om:

  • Disruptiv innovation - en innovation som skapar en ny marknad och värdenätverk genom att tränga bort etablerade marknadsledare och allianser.
  • Disruptiv teknologi - en teknologi som har en effekt eller löser ett problem på ett så mycket mera fördelaktigt sätt att den tränger bort den existerande teknologin.
  • Disruptiv affärsmodell - en affärsmodell som har en prisbild eller ett kund-leverantörsförhållande som upplevs som så mycket mera fördelaktigt att den tränger bort den existerande affärsmodellen. 

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.