Meny

24 dec 2018

Pressmeddelande

Halmstadföretaget Unimer stärker sin position på den amerikanska marknaden

Unimer har under lång tid varit verksam på den internationella marknaden och levererat plast- och gummiprodukter till flera kunder i USA. Nu inleder företaget en ny fas och har startat ett dotterbolag i Minneapolis.

En av företagets tongivande kunder, som är en stor global aktör inom personsäkerhet, köper idag flera sammansatta produkter från Unimers produktionsavdelning i Halmstad. För att förenkla logistiken och säkerställa leveranserna till kunden på den nordamerikanska marknaden har Unimer valt att etablera produktionen i USA.

- Det är mycket glädjande att vi fördjupar samarbetet med våra kunder i USA, säger Carl Magnusson som är VD. Vi vet att det finns en stor potential att vara nära våra kunder på den amerikanska marknaden och etableringen i USA är ett naturligt steg för oss. Det ligger också i linje med vår globala marknadsstrategi.

På plats i svenskbygdernas Minnesota

För etableringen i delstaten Minnesota har Unimer haft god hjälp av svensk-amerikanska handelskammaren. Det har resulterat i flera kontakter med tänkbara leverantörer. Hos en av dem, som är ett tillverkningsföretag i plastbranschen, hyr Halmstadföretaget en lokal och har investerat i utrustning, inrättat kontor och anställt de första medarbetarna. En av Unimers erfarna montörer från Halmstad har varit på plats under en dryg månad för att sätta upp produktionen och träna sina amerikanska kollegor hur monteringsarbetet går till. Förutom montering ska produkterna också testas och lagerhållas i lokalen. På sikt kommer fler att anställas.

Att etablera sig i andra länder är dock inget nytt för Unimer. Företaget har redan ett dotterbolag i Kina för att främst tillse den kinesiska marknaden med produkter och komponenter inom livsmedel- och medicinteknisk plast och gummi. Där arbetar sju personer idag.

Ökade satsningar i Halmstad

På sikt kommer satsningen inom ett par års tid att omsätta omkring 10 Mkr och det dubbla på fyra år. Det är inte bara intresset i USA som bidrar till omsättningsökningen utan även affärsrelationer med leverantörer i Europa som kommer att expandera.

- Vår internationella satsning kommer att öka våra volymer, säger Carl. Det betyder att vi kommer att rekrytera fler medarbetare här i Halmstad, till exempel på monteringsavdelningen och på säljsidan. Just nu söker vi en produktsäljare och en key account manager.

När intresset för Unimer ökar i USA blir det alltså positiva effekter i Halmstad. Fler affärsmöjligheter öppnar sig, inte bara för monteringen utan även för försäljningen av standardsortimentet. Carl spår en ljus och expansiv tid för företaget. Det här är bara början, säger han.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.