Meny

23 nov 2018

Pressmeddelande

Mötesambassadörer hyllades på slottet

Nyligen hölls den årliga ambassadörslunchen på Halmstads Slott. Personer som har bidragit med evenemang till mötesstaden Halmstad hyllades. Deras engagemang och evenemang bidrar till ett blomstrande näringsliv. Och inte minst att sätta Halmstad på kartan som en attraktiv mötesplats.

Det var Länsstyrelsen i Hallands län med landshövding Lena Sommestad som tillsammans med Halmstad Convention Bureau bjöd in till ambassadörslunchen. Träffen inleddes med diplomutdelning till de värdar som varit betydelsefulla i arbetet med att fortsätta att utveckla Halmstad som attraktiv destination.

Genom ambassadörslunchen lyfter vi fram dessa viktiga samarbetspartners som bidrar till att evenemang och möten förläggs i Halmstad. De flesta mötesarrangörer har nämligen som krav att en lokal person eller organisation ska bjuda in till mötet. Halmstad Convention Bureau finns som en stöd- och servicefunktion för de lokala värdarna och kan hjälpa till hela vägen.

Diplommottagare under ambassadörslunchen var:

Marita Jönsson, Region Halland
Lokal värd för Vävmässan 2020, som beräknas locka 8000-10 000 besökare. Diplomet delades ut av Lena Sommestad, landshövding i Hallands län.

Britta Engvall, Region Halland
Lokal värd för ASTA-dagarna 2022 där cirka 350 astma-, allergi- och KOL-sjuksköterskor beräknas delta. Diplomet delades ut av Lena Sommestad, landshövding i Hallands län.

Mattias Leijon, Laholmsbuktens VA och Joakim Lind, Miljöförvaltningen
Lokala värdar för kongressen Vatten Avlopp Kretslopp 2019, som beräknas locka cirka 500 deltagare. Diplomet delades ut av Mattias Rossköld, kommundirektör.

Svante Andersson, Högskolan i Halmstad
Lokal värd för The 22nd McGill – International Entrepreneurship Conference, där över 90 forskare från 18 länder deltog. Diplomet delades ut av Stephen Hwang, rektor Högskolan i Halmstad.

Urban Johnson, Krister Hertting och Lars Kristén, Högskolan i Halmstad
För skapandet av konferensen The Science and Practice of Racket Sport for Improved Performance and Health: Special Focus on Table Tennis. Diplom delades ut av Ann Johansson, Halmstad Convention Bureau samt Mikael Andersson, Svenska Bordtennisförbundet.

Mikael Andersson och Thomas Buza, LIEBHERR World Table Tennis Championships 2018
Särskilt tack för insatser i samband med lag-VM i bordtennis. Diplom delades ut av Jonas Bergman, kommunstyrelsens ordförande.


Länkar och relaterat material

Halmstads Convention Bureau, Destination Halmstads webbplats

Halmstad Convention Bureau kan stötta dig som ska arrangera möten, konferenser eller evenemang. De hjälper dig som arrangör att få ett så bra beslutsunderlag som möjligt. De visar gärna upp staden, dess lokaler och arenor, boenden med mera - allt för att göra det enklare för dig.

Halmstad Convention Bureau är en del av Destination Halmstad. Tjänsterna är kostnadsfria.

Välkommen att höra av dig!

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.