Meny

30 okt 2018

Pressmeddelande

På fredag utses årets vinnare vid 15-årsjubilerande Galan för Halmstads näringsliv

Årets tema är ”The art of living”. I Halland och Halmstad har vi i 1000-tals år förädlat och förfinat levnadskonsten. Vi har gått från att överleva till att leva. Under kvällen hyllas konsten att driva och leda företag. Genom att dela med oss av levnadskonsten och konsten att skapa tillväxt gör vi Halmstad gemensamt till en attraktiv plats i världen. The art of living is also the art of giving.

Företagsamheten i Halmstads kommun hyllas och totalt 11 priser delas ut under kvällen. I fyra av kategorierna finns det tre nominerade, vilket ökar spänningsmomentet.

PRISKATEGORIER:

1. Tillgänglighets- och Bemötandepriset. Direktvinnare. Delas ut av Halmstads kommun.
2. Årets Ekonomipris. Direktvinnare. Prisutdelare: Halmstads Handelsförening.
3. Årets Butik. Nominerade: Halmstad Urmakeri, HUR, Patriks Prylar och Mood. Prisutdelare: Halmstads City, Fastighetsägarna och Halmstad Handel.
4. Årets Entreprenör. Nominerade: Tommy Zryd, Mats Johansson och Andreas Granberg, MTA Bygg & Anläggning, Tekla Acs, aim´n och Tudor Dubresco, Tudorkliniken. Prisutdelare: Halmstads kommun.
5. Halmstad Global Award. Direktvinnare. Priset delas ut av MEC Gruppen och Halmstads Näringsliv.
6. Årets Företagare. Nominerade: Greger Petersson, Fastighetsstaden, Lars Inge Gudmundsson, Paktetbudet AB och Peter Aronsson Drivmedelsteknik. Prisutdelare: Företagarna Halmstad.
7. Årets Marknadsförare. Nominerade: Gekås, Tillsammans & Söderfamiljen och Hallandsposten. Prisutdelare: Marknadsföreningen i Halland.
8. Årets Kompetensföretag. Direktvinnare. Priset delas ut av TEK Kompetens.
9. Årets Miljöpris. Direktvinnare. EMC – Energi och MiljöCentrum och HEM – Halmstad Energi och Miljö.
10. Årets Innovationspris. Direktvinnare. Priset delas ut av Högskolan i Halmstad.
11. Årets Unga Företagare. Direktvinnare. Priset delas ut av Företagarna Halmstad.

Årets konferencier är ett nytt stjärnskott

Vi har gått över kommungränsen och importerat honom från Falkenberg. Han har haft en mängd olika jobb som konferencier och skriver även krönikor. Men nu är det dags att axla Galan för Halmstads näringsliv. Stjärnskottets namn är Alex Bennheden. Han presenterar sig själv som småbarnsfar, ofrivillig djurägare och låtsasbonde. Vi vet att han vet hur man lyfter fram vinnare på bästa sätt. Alex kommer att bli en både angenäm och bubblande bekantskap.

Vi samarbetar med Kattegattgymnasiet

För fjärde året i rad har vi ett samverkansprojekt mellan skola och näringsliv. Eleverna i årskurs 3 från Kattegattgymnasiets Teknikprogram med inriktning på design- och produktutveckling har designat och tillverkat priser till samtliga vinnarkategorier. Det här är ett viktigt projekt för att jobba vidare med kompetensförsörjningsfrågan.

Underhållning av högsta klass

Vi har plockat hem ytterligare ett stjärnskott som verkligen slagit nationellt. Vem/vilka det är avslöjas först på galakvällen.

ALLT OM GALAN, priskategorier, kriterier, nomineringstexter, program etc finns på webbplatsen www.halmstadsnaringslivsgala.se.

ARRANGÖR: Halmstads Näringsliv, en del av Destination Halmstad AB.Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.