Meny

19 okt 2018

Pressmeddelande

Grattis Jonatan! Du är verkligen på gång!

Förra läsåret drev Jonatan Persson Helios Innovations UF i Halland. Nyligen mottog han Ljungbergsfondens teknikstipendium under Ljungbergsdagen i Falun.

Jonatan drev UF-företaget under förra läsåret på Kattegattgymnasiet i Halmstad där han tog fram en ny metod för att rena havsvatten med hjälp av restvärme från tunga industrier. Han prisades på den regionala UF-mässan med vinst både i Årets Hållbara UF-företag och Årets Innovation. På SM i UF-företagande kammade han hem andraplatser i båda dessa tävlingar i hög konkurrens med de bästa UF-företagen från hela Sverige.

Motiveringen för teknikstipendiet löd:
”I tuff konkurrens med fyra starka slutkandidater kunde slutligen årets mottagare av Teknikstipendiet koras. Årets teknikstipendiat har lyckats uppfylla samtliga kriterier mycket väl, där den tekniska kunskapsfördjupningen ligger på en hög nivå. Och allt detta har genomförts på egen hand, vilket är ambitiöst och imponerande. Ett stort grattis till Jonatan Persson och Helios Innovations UF!”

I sitt tacktal under Ljungbergsdagen sa Jonatan att detta var det finaste priset han någonsin fått och tackade fysikläraren Mats Gustavsson, UF-läraren, UF-kontoret och sin pappa.

Jonatan går fortfarande i trean på Kattegattgymnasiet men håller just nu på att söka patent och registrera sitt företag och om några veckor börjar han bygga upp en pilotanläggning för att kunna rena vatten till 250 människor.

Ljungbergsfondens teknikstipendie vänder sig till UF-företagare som drivit UF-företag. Kriterierna som bedöms är teknisk nyhet/innovationsgrad i varan/tjänsten, teknisk kunskapsfördjupning bakom varan/tjänsten, marknadsbehov av varan/tjänsten, samt affärsmässiga möjligheter på marknaden.

Om Ljungbergsfonden
Stiftelsen Erik Johan Ljungbergs utbildningsfond är en av Sveriges största privata fonder för utbildningsprojekt inom teknik, naturvetenskap och entreprenörskap. Läs mer på hemsidan www.ljungbergsfonden.se

Om Ung Företagsamhet
Ung Företagsamhet är en ideell organisation som genom konceptet UF-företagande ger ungdomar möjligheten att utveckla sin företagsamhet genom att driva företag under ett läsår. Till sin hjälp har de unga företagarna lärare på gymnasieskolan och rådgivare från näringslivet. Ung Företagsamhet finns i hela Sverige och i stora delar av världen. Verksamheten ger konkreta resultat i form av fler företagare och fler företagsamma medarbetare.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.