Meny

28 sep 2018

Företagsreportage

5 snabba till Casandra som projektleder Misstagens Mästare i Halmstad

Vi ställde 5 snabba frågor till 21-åriga Casandra Hallberg som trots sin ålder hunnit med att förverkliga mer än vad många gör under en livstid. Nu är hon högaktuell som projektledare för Misstagens Mästare som kommer till Halmstad den 13 november. Vi på Halmstads Näringsliv är stolt guldpartner till evenemanget som arrangeras av Företagarna. Missa inte det!

Namn: Casandra Hallberg
Företag: Fastighetsbolaget Aitatse AB i Laholm. Just nu projektledare åt Företagarna Halland för inspirationsdagen Misstagens Mästare.

1. Vad är din största utmaning just nu?
Att hitta partners till Misstagens Mästare är väl såklart en utmaning, även om jag själv upplever att intresset att samverka genom konceptet varit stort. Misstagens Mästare är ju en regional inspirationsdag för företagare och entreprenörer och tack vare Företagarnas goda renumé i Halmstad och Halland har det varit en oerhört tacksam uppgift. En annan utmaning är såklart att lyckas nå ut med eventet och få deltagare att anmäla sig. Många har pressade scheman och det gäller att få halländska företagare att inse att det kan vara oerhört värdefullt att knyta nya kontakter och lära av andras misstag – vilket är dagens tema.

2. Hur tycker du att det är att driva företag i Halmstads kommun?
För mig som kommer från en mindre kommun som Laholm, som jag upplever har ett positivt företagsklimat, känns det underbart att ha blivit varmt välkomnad in i Halmstads näringsliv. Jag upplever att man vill hjälpa varandra, företagare emellan, och att man ser ett stort värde i att handla av varandra och gynna varandras verksamheter. Jag upplever också ett väldigt fint bemötande av olika myndigheter och samhällsaktörer som jag stött på under projekttiden. Alla kommuner har väl sina utmaningar, men hittills känner jag mig sedd och förstådd och har kunnat få den hjälp jag behövt vilket är oerhört värdefullt.

3. Vilket är ditt bästa tips till någon som vill starta eget?
Att starta eget. Det kanske låter lite väl enkelt och det må det vara, men det första steget är alltid att bestämma sig och faktiskt ta det första steget. Såklart skall man ha tänkt igenom sin idé och gjort någon typ av bedömning av hur den kommer att bemötas, men jag upplever att många idéer dör i ”tänk-om-stadiet”. Allt kan hända, ens idé kan vara katastrof, men vågar man aldrig prova den så kommer man heller aldrig veta. Dessutom är det många gånger inte den första idén man sedan arbetar med, utan kanske andra eller femte. Man lär sig under tiden och jag tycker att man skall se på företagande som en skola där mottot är ”Learning by doing” och där man med förmån också kan lära och ta hjälp av andra (som nyföretagare får man inte gå miste om alla fina nätverk som erbjuds i Halmstad).

4. Vilket är ditt bästa tips till någon som vill utveckla sitt företag?
Att ta hjälp av andra – helt klart! Jag har ju själv i mitt fastighetsbolag tagit mig friheten att följa med oerhört kompetenta och drivna personer inom branschen för att öka min förståelse för fastighetsföretagande och det har gett resultat. Dels har jag fått ett oerhört starkt nätverk av fantastiska människor som jag värnar om – men jag har också lärt mig oerhört mycket som knappt gått att läsa sig till. Så, att ta hjälp av andra och lära av andras både motgångar och medgångar (En ypperlig anledning att då gå på Misstagens Mästare). Ensam är stark, men tillsammans är vi starkare och åter knyter vi an till värdet att samverka och nyttja varandras kompetenser. Jag har själv också två mentorer som jag arbetar väldigt tätt ihop med och det har varit ovärderligt för mig och mitt företags utveckling. Jag tror att det kan vara en nyckel också – att leta efter hjälpen i närområdet. Ibland finns svaret i det lilla. Härnäst tar jag rygg på Mårten Lundqvist på LW Förvaltning och Jörgen Peters, Länsråd på Länsstyrelsen i mitt projekt ”Nyfiken på fastighetsbranchen”.

5. Var ser du ditt företag/dig själv om 5 år?
Jag älskar att tänka framåt, men jag får alltid samma märkliga känsla i magen av den här typen av frågor! Om 5 år ser jag att jag förvärvat nya fastigheter i fastighetsbolaget, att jag genomfört olika typer av utbildningar inom ledarskap, fastighetsutveckling och projektledning. Att jag fått förmånen att anställa i bolaget och fått driva flertalet projekt både i Halmstad och Laholm och att jag fått fortsätta träffa oerhört drivna och fina människor i det lokala, regionala och nationella näringslivet.

Ps: Casandra har även ett förflutet som UF-företagare där hon drev I´m proud UF. Det företaget finns fortfarande men med mer fokus på föreläsningar. Hon har dessutom hunnit ge ut flera böcker. Det ni! Det här är en tjej med driv!

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.