Meny

24 sep 2018

Företagsnyhet

Utvecklingsingenjörer söker kontakt med näringslivet

De ska utveckla en sollcellsdriven elbil och delta i en internationell tävling. Då behövs det partners. Och så ska de ut på arbetsmarknaden när utbildningen är klar.

Projektgruppen består av ett 20-tal studenter på Utvecklingsingenjörsprogrammet på Högskolan i Halmstad. Det är ett sammansvetsat och målinriktat gäng som går sitt andra år.

De har redan byggt en första konceptbil och fått den att rulla. Nu ska den andra påbörjas. Det innebär alltså att de ska bygga en solcellsdriven elbil helt från grunden. Målet är att tävla i den internationella tävlingen World Solar Challenge nere i Australien. En tävling som sänds live i över 30 länder. Studenterna kommer att tävla mot världens toppuniversitet för att sätta Halmstad och Sverige på världskartan.

Projektet har ett viktigt hållbarhetsperspektiv

- Vi måste både hitta nya energikällor och samtidigt förbättra dem som redan finns säger John Åhslund. Och det går att ta sig 300 mil med solens hjälp. Det här är ett unikt projekt som dessutom ger unika erfarenheter hos studenterna.

- För att få pengar till projektet och för att utveckla bilen bjuder vi in näringslivet att vara med på denna otroliga resa. Jag och resten av projektgruppen hoppas på positivt gensvar och att företagen vill träffa drivna studenter som inom kort kommer vara tillgängliga på arbetsmarknaden.

Vill du veta mer kan du kontakta John Åhslund, 070-818 42 04, info@husolarteam.com

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.