Meny

20 sep 2018

Guldmorgonreportage

En ovanligt kompetent Guldmorgon

Onsdag den 12 september samlades 175 personer i ottan. Arrangör var vi på Halmstads Näringsliv och temat hade fokus på kompetensförsörjning och att vara en attraktiv arbetsgivare. Det blev många goda samtal både före och efter det fullspäckade programmet.

Kompetensförsörjning är ordet som är på nästan allas läppar. Kompetens. Försörjning. Företagen behöver kompetens för att sörja för tillväxt. Människor behöver företag för att sörja för sin försörjning. Kommunen behöver båda delar. Det finns en mängd aktörer, både privata och offentliga som jobbar med kompetensförsörjningsfrågan på olika sätt. Där värden som attraktiv kommun, attraktiv arbetsgivare, attraktiv och anställningsbar har högsta prioritet. Den här morgonen fick våra gäster träffa företag, kommunala och statliga instanser och intresse- och branschorganisationer med fokus på kompetensförsörjning. Värd var AJ Produkter, ett spännande företag med huvudkontor i Halmstad och med världen som marknad.

Vår kompetenta moderator Rebecca Sellergren guidade oss tryggt och säkert genom morgonens program.

Här är listan på "pratarna" på Guldmorgon:

Jonas Bergman (M), Kommunstyrelsens ordförande pratade om situationen efter valet och arbetet som pågår för att hitta lösningar så att kommuen rullar på så bra som möjligt. Oavsett politisk tillhörighet finns det en samsyn av att näringslivsfrågorna är oerhört viktiga.

Mattias Rossköld, kommundirektör: Har varit på plats i en och en halv vecka. Just nu är det fokus på rekryteringar. Målet är att Halmstads kommun ska bli ännu mer attraktiv. KS har tagit tag i näringslivsfrågorna och att implementera Rättviksmodellen är en väg för att ge näringslivet bättre service.

Lina Siljegård, tf vd på Destination Halmstad: Har fått ytterligare en roll som Näringslivs- och destinationschef på Kommunledningsförvaltningen. Fusionen av Halmstads Näringslivs AB och Destination Halmstad AB är genomförd sedan 1 september. Det finns synergier att vinna med sammanslagningen. Halmstad ska bli en attraktiv plats och för att lyckas behövs en bra dialog mellan näringsliv och övriga aktörer.

Håkan Strömqvist, chef för avdelningen Näringsliv: Vi håller dialog med näringslivet varje dag. Det händer otroligt mycket inom näringslivet, många vill investera och etablera sig här.Entreprenörskolan är igång. Dialogmötena ute på servicerorterna rullar på. Planeringen inför Halmstads stora näringslivsgala den 2 november pågår för fullt - det är då vi hyllar kommunens fantastiska entreprenörer och företagare.

Enock Johansson och David Bray, vice vd:ar på AJ Produkter: Vi har en otroligt bra utveckling. Nu finns vi i 19 länder och expansionen fortsätter. För att ha koll på hela kedjan har vi allt, utom själva produktionen, i huset. Här finns exempelvis showroom, fotostudio, lager och kontor. Hållbarhet och miljö är viktiga frågor hos alla, det finns med i allt från transporter till produktutveckling. AJ-loggan syns ju i många idrottssammanhang och det har visat sig att 75 procent i Sverige känner till den. Företaget vill vara en bra arbetsgivare - A happy company.

Susanna Hjortenholt, projektledare KLF, Halmstads kommun: I våras gjorde Kairos Future på uppdrag av kommunen en undersökning. Vi ville veta hur ser vårt lokala arbetsliv ut. Reslultatet visar sammanfattningsvis att det går bra för halmstad. Men vi står inför förändringar.

Anders Johansson, regional handledare/utbildare, Skolverket: Det kan vara lönsamt att investera tid på praktikenter. Det ger exempelvis en möjlighet att rekrytera från gymnasieskolorna. Det tar bara en dag att fixa APL-utbildning för dig och dina anställda. Ju bättre ni tar hand om praktikanterna desto större chans att rekrytera.

Nils Olof Bankell, Jaway, om IT-nätverket: Vi är ett gäng företag som är i stort behov av IT-kompetens. I stället för att slåss om personal valde vi att samarbeta. Vi har lite olika behov inom IT. Därför bildade vi ett löst IT-nätverk, där Calle Lindblom från Halmstads Näringsliv engagerat sig. Det finns ingen gemensam budget utan alla hjälps åt. Att gänget fungerar beror på att alla vill jobba aktivt med frågorna. En hemsida för nätverket är på gång. Vi tar gärna emot praktikanter och samarbetar mycket mot Kattegattgymnasiet.

Maria Woxius, enhetschef på UAF, Halmstads kommun: YH-utbildningar utgår från arbetsgivares behov. Vi behöver få in från näringslivet vilka behov som finns. Det finns fyra utbildningar i Halmstad i kommunal regi, men även utbildningsföretag erbjuder det. Välkomna att ta kontakt med mig om YH.

Paulin Rubensson, kompetensutvecklare, TEK kompetens: Att vara en attraktiv arbetsgivare handlar idag om mjuka värden också, som hållbarhet och jämlikhet. En arbetsgivare ska vara schysst och har goda värderingar. Företagskulturen är viktig, det skapar ömsesidigt engagemang. Det finns en grund till att vi på TEK Kompetens finns. Våra medlemsföretag inser att genom att medarbetare får växa så växer företaget. Det handlar inte om att alla ska vara med att bestämma. Men forskning visar att om medarbetare mår bra så mår hela företaget bättre. Hur blir man då en attraktiv arbetsgivare? Gå till dig själv, hur ser företagets själ ut, hur är vi som organisation? Vara trygg i det. Ha modet att förändra om det behövs. Ta gärna en titt på studien som Region Halland har gjort; Från vaggan till graven.

Morgonen avslutades med en rundvandring på AJ Produkter.

Tack!

Tack alla som pratade, tack AJ Produkter för ett utmärkt värdskap och tack alla gäster som kom. Ni är guld värda!

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.

Rebecca och Jonas

Nisse

David och Enock

Paulin och Mattias

Håkan, Kerstin och Peter

Anders

Lina

Susanna och Maria