Meny

14 sep 2018

Företagsnyhet

Lag-VM i bordtennis 2018 i Halmstad - Hallands kandidat till Stora Turismpriset

Vi är så glada och stolta över att Region Halland och destinationerna i Halland gemensamt har nominerat Lag-VM i bordtennis 2018 – Destination Halmstad som Hallands kandidat till det Stora Turismpriset 2018.

Dag Hultefors (M), ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott Region Halland som överlämnade nomineringen till Destination Halmstad AB vid en liten ceremoni sammanfattade Bordtennis-VM så här; Det var ett framgångsrikt världsevenemang med nöjda deltagare, besökare och invånare i samverkan mellan kommuner, näringsliv, föreningsliv och Högskola.

Projektledaren Jonny Ewerstein och Ann Johansson, chef för Halmstad Convention Bureau fick ta emot blommor och många uppskattande ord. Båda underströk dock att inte bara gänget i projektgruppen har gjort ett hästjobb. I stort sett alla medarbetare på Destination Halmstad fick rycka in och göra både små och stora insatser för att få detta otroligt stora evenemang att flyta på. För att inte tala om alla frivilliga volontärer som bidrog på alla sätt!

Mikael Andersson från Svenska Bordtennisförbundet prisade Halmstads kommun som vågade ta risken att ta emot ett så gigantiskt evenemang. Han tackade alla som hoppade in med kort varsel och visade på flexibilitet, ödmjukhet, lösningsorientering och gott värdskap.

I motiveringen till varför Destination Halmstad nomineras står bland annat följande att läsa
”Med sina 100 000 invånare är Halmstad den minsta staden någonsin att arrangera ett bordtennis-VM. Lag-VM i Halmstad sågs av 300 miljoner TV-tittare världen över. Destination Halmstad har verkligen visat, inte minst med tanke på den höga uppmätta nöjdheten bland deltagare och invånare, att mindre städer och regioner kan genomföra världsarrangemang med stor framgång!”

– Lag-VM i Bordtennis 2018 sätter verkligen fokus på att besöksnäringen kommit att bli en viktig basnäring i Halland. Besöksnäringen gör Halland mer attraktivt såväl för besökare som för invånare och gör att ännu fler vill flytta hit. Genom att företagen i branschen växer snabbt och nya kommer till ser vi en tydlig jobbtillväxt. Många får sitt första jobb just inom besöksnäringen, som har en hög andel anställda med utländsk bakgrund och unga med kort utbildning, säger Dag Hultefors ordförande regionstyrelsens tillväxtutskott, Region Halland.

Stora Turismpriset 2018 har ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning som viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling i Sverige.
Vinnaren utses den 6 december. Priset delas ut i anslutning till Sveriges Kommuners och landstings, SKL:s, besöksnäringskonferens.

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.