Meny

15 jun 2018

Företagsreportage

Företagarporträttet: Homemaid - en växande och mångkulturell arbetsplats

Börsnoterade bolaget Homemaid AB är inte bara en av Halmstads största privata arbetsgivare med sammanlagt uppåt 1 000 anställda, det är dessutom en av landets mest mångkulturella arbetsplatser. Vid verksamheten i Halmstad finns inte mindre än 15 olika nationaliteter representerade bland de anställda. Siffran för hela företaget är 68.

Grundat: 1997
Huvudkontor: Halmstad (10 anställda)
Antal anställda: cirka 1000, varav ett 40-tal i Halmstad
Verksamhet: Hemservice som städning, tvätt/strykning/, fönsterputs, flyttstäd, enklare trädgårdsskötsel, kontorsservice med mera.
Omsättning: 357 Mkr (2016)
Nationaliteter vid Homemaid i Halmstad: Sverige, Finland, Danmark, Grekland, Tjeckien, Ungern, Island, Serbien, Kroatien, Kosovo, Syrien, Marocko, Eritrea, Italien och Iran.

Homemaid ger hemservice. Jessica Gilljam (t v), områdeschef, och Jenny Bergholtz, regionchef, menar att för många av företagets anställda är det första steget ut på arbetsmarknaden.

”Vårt företag – en spegelbild av samhället”

Högkonjunkturen gör att vissa branscher och företag klagar över brist på arbetskraft. Homemaid i Halmstad tillhör undantagen.

– Till skillnad mot många andra branscher har vi inga svårigheter när det gäller att rekrytera personal i Halmstad. Det vittnar också om att vi är en populär arbetsplats, säger Jenny Bergholtz, regionchef Syd.

– För oss känns rekryteringsfrågan som något av att lyxproblem eftersom vi får så många spontanansökningar, personer som självmant söker anställning hos oss, uppger Jessica Gilljam, områdeschef i Halmstad.

Homemaid är en dynamisk arbetsplats och brukar beskrivas som en spegelbild av hela samhället med anställda serviceassistenter i skiftande åldrar, kvinnor och män, med etniska och kulturella olikheter. Två tredjedelar av medarbetarna är kvinnor.

När bolaget ifjol firade 20-årsjubileum med samtliga anställda inbjudna till personalfest i Götreborg fanns inte mindre än 68 nationaliteter kring middagsborden.

– För många av våra anställda är Homemaid det första steget in på arbetsmarknaden, konstaterar Jenny. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter. Alla våra medarbetare har kollektivavtal och tjänstgör i enhetlig klädsel och id-kort.

– Våra anställningskrav grundas på personliga egenskaper, lämplighet och serviceförmåga, oavsett härkomst, poängterar Jessica.

Homemaid grundades 1997 och är ett av Sveriges ledande företag inom hemservice, städning och andra tjänster relaterade till hus och hem men också företag. Privatkunder svarar för cirka 80-85 procent av omsättningen där resterande verksamhet i huvudsak handlar om kontorsservice. Ett växande segment är engångsuppdrag, det vill säga flyttstäd, visningsstäd, fönsterputs och trädgårdsarbete.

I takt med att Homemaid får allt fler kunder och uppdrag behöver man också rekrytera fullfjädrad arbetskraft.

– Vi har ett bra samarbete med Halmstads Näringslivs AB som är behjälpligt bland annat när det gäller att förmedla kontakter och samarbetspartners, som Högskolan, där vi hoppas nå studenter som kanske vill arbeta lite extra vid sidan om studierna och i samband med våra högsäsonger, som inför jul eller andra perioder.

RUT-avdraget, som infördes 2007, blev ett lyft för branschen och innebär att hälften av arbetskostnaden är avdragsgill för kunden.

 

Text & bild: Kent Johansson, Oh My

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.