Meny

04 jun 2018

Företagsreportage

Texas Longhorn etablerar sig i Halmstad

Snart etablerar sig restaurangkedjan Texas Longhorn i Halmstad. Delägaren och platschefen Johannes Eriksson är full av förväntan. Han tror starkt på konceptet och hoppas förstås att Halmstadborna är lika sugna som han är på ”comfort food”.

Franchisekedjan Texas Longhorn, som har sitt ursprung i Texas, erbjuder comfort food; kryddiga långkok och en plats där människor kan samlas för att slappna av, skratta och dela historier. Kedjan lägger stort fokus på råvarukvalitén, där köttet såklart spelar en viktig roll. Longhorns kött kommer från utvalda producenter och ska vara tilltalande både smakmässigt och visuellt.

– Texas Longhorn är restaurangen för riktiga köttälskare, förklarar Johannes Eriksson.

Det är inte bara kvalitativt kött som står bakom kedjans framgång. Många går till Texas Longhorn bara för att ta en öl eller umgås med vänner. Att konceptet är brett och tilltalar en stor målgrupp är nyckeln, tror Johannes.

– Det här är precis vad Halmstad behöver – en familjär, enkel restaurang som håller hög kvalitet, med mat och dryck till ett rimligt pris.

Visionen är att kunna erbjuda en samlingsplats där alla är välkomna oavsett veckodag. Mitt i veckan-ölen ska vara lika självklar som lördagsmiddagen. Johannes menar att “hit kan man komma som man är”.

– Det jag tycker mest om med Texas Longhorns koncept är att det passar för så många – barnfamiljer såväl som kompisar på after work. Mixen av olika människor gör att det blir en plats där man får vara sig själv.

Johannes jobbade tidigare i Växjö men längtade hela tiden tillbaka hem till västkusten – eller “bästkusten” som han själv väljer att kalla det.

– Det är något speciellt med “bästkusten”. Människorna är lite gladare, mer sociala och har ett öppet sinne.

 

För att kunna sjösätta projektet har Halmstads Näringslivs AB varit till stor hjälp, berättar han.

– De har varit fantastiska! Vi har fått hjälp med allt i processen som bygglov, alkoholtillstånd och annat som krävs för att starta en ny verksamhet. Halmstads Näringslivs AB har verkligen visat att de tror på oss. Halmstadborna kommer att uppskatta vårt tillskott till restaurangutbudet.

Har ni stött på några utmaningar än så länge?

– Faktiskt inte. Vi hade lite svårigheter med att hitta bra serveringspersonal, men utöver det har det gått som på räls.

Johannes och resten av teamet hoppas kunna öppna redan i maj, men i skrivande stund är inget exakt datum ännu bestämt.

 

Text: Fanny Lindell

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.