Meny

01 jun 2018

Företagsnyhet

"UF är en plattform för stora visioner"

Vi är så otroligt stolta över alla elever som driver UF-företag. Några fick dessutom äran att kämpa i SM i Ung Företagsamhet i Stockholm. Och det gjorde de riktigt bra! Så idag firade vi insatserna med tårtkalas!

Vi bjöd helt enkelt in de vinnande UF-företagen, UF-lärare och personalen på Ung Företagsamhet Halland. Dessutom slöt Nyföretagarcentrum och HighFive upp.

Rubriken till dagens nyhet om tårtkalaset lånade vi av Jonatan som driver Helios UF. Det sammanfattar verkligen vad Ung Företagsamhet ska vara och är - "en plattform för stora visioner".

Vid SM kammade Halmstads UF-företag hem tre nomineringar i konkurrens med cirka 200 UF-företag från hela Sverige.

  • 2:a plats Årets UF-företag - Brilliant Bracelet från Aspero Idrottsgymnasium
  • 2:a plats Årets Innovation - Helios Innovations UF från Kattegattgymnasiet
  • 2:a plats Årets hållbara UF-företag - Helios Innovations UF från Kattegattgymnasiet

Jonas Bergman, ordförande i Halmstads Näringslivs AB och kommunstyrelsens ordförande, hälsade alla välkomna och tackade eleverna för att de är så goda representanter för Halmstad.

Vi fick höra om hur UF-företagarna upplevde SM och hur de tänker kring företagandet - och det var positivt för här hade det redan registrerats riktiga företag. Alla var ense om att det är roligaste kursen under hela skolgången. Självklart blev de ännu mer motiverade när de gick vidare till finalen i Stockholm. Det blir mer på riktigt, och ännu ett steg in i företagandet. Jättekul tycker vi på Halmstads Näringslivs AB och hoppas att vi får hålla kontakten med dem!

Bakom dessa fantastiska elever finns dessutom engagerade UF-lärare och medarbetare på Ung Företagsamhet Halland som alltid gör sitt bästa för att coacha och peppa sina adepter.

Gänget vi träffade idag var: Per Söderberg UF kontoret Projektledare Gymnasiet, Jakob Losvik UF Cretecast, Emma Heed UF kontoret, Jessica Geijer UF-lärare engelska och historia Kattegattgymnasiet, Nicoline Koefoed Brilliant Bracelet, Fredrika Årzen Brilliant Bracelet, Emma Andersson Brilliant Bracelet, Jenny Blomedal UF kontoret, Cecila Wärnestål UF Styrelseledamot, Elin Persson UF företag, Jonatan Persson Helios UF, Ida Åstrand UF Lärare Teknik-, matematik- och ekonomilärare Kattegattgymnasiet.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.