Meny

30 maj 2018

Pressmeddelande

Mattias Rossköld blir ny kommundirektör i Halmstad

Igår beslutade kommunstyrelsen att Mattias Rossköld blir ny kommundirektör. Han flyttade till Halmstad i augusti 2017 och har sedan dess jobbat som samhällsbyggnadschef i kommunen.

- Jag ser fram emot mitt nya uppdrag och vill driva utveckling med hjälp av alla de engagerade medarbetare vi har i kommunen. Jag flyttade till Halmstad för att jag tror på den här kommunen och ser en enorm potential här, säger Mattias Rossköld.

Rekryteringen av ny kommundirektör inleddes tidigare i våras eftersom nuvarande kommunchef Henry Bengtsson går i pension nästa år. Målet var att ha en ny chef på plats före valet och därmed få en naturlig övergång till ny kommunledning.

Mattias Rossköld är utbildad socionom och har en bred kommunal bakgrund. Han har varit chef inom olika kommunala verksamheter de senaste tio åren, både inom omsorg, arbetsmarknad och utbildning, näringsliv och samhällsbyggnad.

- Mattias har ett brett perspektiv och är kunnig inom många olika verksamheter. Han är redan väl insatt i Halmstads styrkor och utmaningar, men med mindre än ett år i kommunen ser han fortfarande saker med nya ögon och det är positivt, säger Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Innan Mattias Rossköld började som samhällsbyggnadschef förra året jobbade han som näringslivsdirektör i Eskilstuna och arbetade strategiskt med samverkan mellan kommun och näringsliv. Han har också jobbat med intern samverkan och tvärprocesser inom Eskilstuna kommun.

- Vi ser att Mattias har fokus på både ledarskap och medledarskap. Han är tydlig och har tillit till organisationen vilket ger goda förutsättningar att jobba tillsammans över förvaltnings- och bolagsgränserna, säger Ann-Charlott Mankell (M), ordförande i kommunstyrelsens personalutskott.

Det är ännu inte helt klart när Mattias Rossköld tillträder den nya tjänsten. Henry Bengtsson kommer att behålla flera uppdrag fram till pensionen nästa sommar men frånträda sitt chefsuppdrag.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.