Meny

22 maj 2018

Pressmeddelande

Ett steg närmare färjeterminal mellan Halmstad-Grenå

Det var ett av ärendena på tisdagens möte med kommunstyrelsens ledningsutskott.

Planerna på en färjeterminal mellan Halmstad och Grenå i Danmark börjar bli verklighet. Ledningsutskottet föreslog under dagens möte att godkänna ett tilläggsanslag på 126 miljoner kronor för att påbörja bygget av den nya terminalen. Pengarna ska bland annat användas till att förlänga hamnkajen, skapa en ny terminalyta och anlägga en fordonsramp.

För att projektet ska bli verklighet behöver ett avtal först tecknas med Stena Line. Avtalet innebär bland annat att kommunens investering återbetalas av Stena Line under en tioårsperiod. Avtalet är ännu inte undertecknat men samtal pågår. Anledningen till att investeringen föreslås betalas ut i form av ett tilläggsanslag beror på att man vill öppna terminalen för trafik redan i oktober 2019. Därför måste pengar till redan nu för att projektet ska kunna påbörjas.

– Det är glädjande att vi nu tar ytterligare ett steg närmare en ny färjelinje mellan Halmstad och Grenå genom att möjliggöra de investeringar som krävs för att uppstart ska kunna ske redan 2019. En ny färjelinje skulle innebära en rad nya möjligheter för vårt lokala näringsliv, men också för alla de halmstadbor som tycker om att resa - och för utländska turister som vill uppleva få en bättre möjlighet att uppleva Halmstad och Halland, säger kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M).

Ärendet går nu vidare till kommunfullmäktige som är sista beslutsinstans.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.