Meny

24 apr 2018

Företagsnyhet

Inspireras till business med Kina och resten av världen i samband med bordtennis-VM

Tre världsledande företag deltar på företagsdagen fredag 4 maj i Halmstad Vi är otroligt stolta över att kunna presentera tre riktigt tunga företagsnamn i paneldiskussionen denna eftermiddag; Vagabond, HMS och Elanders. Alla tre jobbar world wide.

Temat är export/import och med världen som marknad. De delar med sig av sina erfarenheter. Självklart har vi extra stort fokus på Kina eftersom VM i bordtennis pågår i Halmstad 29 april - 6 maj.

Företagen i paneldiskussionen:

Från Elanders AB kommer Magnus Nilsson som är VD och koncernchef. Koncernen har cirka 7 000 anställda i ett 20-tal länder på fyra kontinenter och en årlig omsättning om 9,5 miljarder kronor. De viktigaste marknaderna utgörs av Kina, Singapore, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA. De största kunderna är verksamma inom Automotive, Electronics, Fashion & Lifestyle, Industrial och Health Care & Life Science.

Från Vagabond kommer Ida Kollberg som är exportansvarig. Vagabond är svensk skodesign och ett av Europas starkaste varumärken inom skomode. Varje år distribueras 2,5 miljoner par skor på ca 40 marknader och ingår i sortimentet hos över 4000 återförsäljare. I Sveriges enda kompletta designstudio för skor omsätter vi en designidé till en färdigproducerad prototyp som sedan tillverkas i Asien och säljs runt om i världen. Konceptbutikerna Vagabond Store finns på utvalda orter så som Stockholm, Berlin, Moskva, Köpenhamn Helsingfors och Warszawa. Vagabond har även E-handel på Vagabond.com.

Från HMS kommer Bartek Stelmasiak Candel som är General Manager för den asiatiska marknaden. I en värld där alla maskiner och apparater är intelligenta och uppkopplade, är Halmstadföretaget HMS ledande i att få industriella enheter och system att kommunicera. De har verksamhet i 13 länder, och distributörer i mer än 50 länder. 2017 års omsättning låg på 1 183 M SEK. Mer än 5 miljoner hos kunder som Siemens, Rockwell Automation, Schneider Electrics, Toshiba, Sony, Panasonic, ABB, Hitachi, etc. Som vi tidigare har berättat medverkar dessutom våra bordtennisess Jan-Owe Waldner och Jörgen Persson.

 

 

Programmet i sin helhet:

  • 12.00 - 12.45 Enklare lunch
  • 12.45 - 13.00 Inledning Moderator - Rebecca Sellergren
  • 13.00 - 13.45 David Hallgren - Trade Commissioner China, Business Sweden, Framtidstrender och möjligheter kopplat till Kina
  • 13.45 - 14.30 Mike Danilovic - Professor i Industrial Management vid Högskolan i Halmstad och Shanghai Dianji University, Att lyckas med affärer i Kina kräver nya affärsmodeller
  • 14.30 - 15.00 Fika
  • 15.00 - 16.00 Paneldiskussion med företag som gör affärer med Kina. Panelen består av: Bartek Stelmasiak Candell, HMS Industrial Networks AB, Magnus Nilsson, Elanders AB, Ida Kollberg, Vagabond International AB, Jörgen Persson och Jan-Owe Waldner om sina erfarenheter av att göra affärer i Kina.

Fortsätt med mingel och garv

Efter Kinaeftermiddagen kommer ingen mindre än Tobias Persson och underhåller oss. Det kommer dessutom bjudas på mat och 2 öl/vin/alkoholfritt samt uppvisningsmatch. Därefter går vi vidare och tittar på kvartsfinalerna inne i Halmstad Arena. Kostnad för allt detta är endast 795 kr ex. moms per person.

Program:

  • 16.30 AW med uppsnack.
  • 17.00 Tobias Persson.
  • 17.30 Pingis med J-O och Jörgen.
  • 19.00 Kvartsfinaler i Bordtennis-VM

Hjärtligt välkommen!

Länkar och relaterat material

Allt om Bordtennis-VMlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anmälningssidan till Företagsdagen och/eller till AW:n

Datum: Fredag den 4 maj. Tid: Kl 12.00 - 16.15. Vi bjuder på lättare lunch. Plats: Sannarpsgymnasiets Aula. Kostnad: Kostnadsfritt. Arrangör för eftermiddagen: Halmstads Näringslivs AB i samarbete med Region Halland . Sista anmälningsdag: 27 april. Anmälan krävs. Vid utebliven avbokning tar vi en avgift på 300 kr.

I anmälningslänken kan du även anmäla dig till AW med stand up, mat & dryck samt kvartsfinaler i Bordtennis-VM för endast 795 kr ex. moms per person.

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.