Meny

06 apr 2018

Företagsreportage

5 snabba frågor till Lisa som driver ett snabbväxande och miljöbra företag

Vi har ett fantastiskt näringsliv i Halmstads kommun. Då och då tar vi pulsen på en företagare för att ta reda på hur det går. Den här gången träffar du Lisa Perby ägare till MonthlyCup/Menskopp.se

Namn: Lisa Perby
Företag: Monthlycup AB/Menskopp.se
Adress: Västervallvägen 2, Halmstad
Webb: www.menskopp.se
Verksamhet: Tillverkar och distribuerar menskoppen MonthlyCup – ett smartare mensskydd helt enkelt.

1. Vad är din/ditt företags största utmaning just nu?
Jobbar man med mens så finns det en hel del utmaningar bara där. Det är inte många som tycker att mens är särskilt roligt. Utöver att bryta tabun och stigman så har vi just nu marknadsexpansiva utmaningar. Att bryta mark i Sverige och samtidigt expandera verksamheten internationellt kräver sina resurser.

2. Hur tycker du att det är att driva företag i Halmstads kommun?
Jag tycker att det är väldigt roligt. Det finns många drivna entreprenörer i Halmstads kommun, och vi har ett gott samarbete med flera av dem – det uppskattar jag verkligen! Vi får oerhört mycket stöd, hjälp och råd genom Halmstads Näringslivs AB, Almi och Region Halland.

3. Vilket är ditt bästa tips till någon som vill starta eget?
Kalkylera och planera. Det kan ta tid innan det går med vinst och du behöver något att leva av till dess. Efter några år av tillverkning så kan jag konstatera att allt jag estimerar i kostnader borde jag dubblat – Ofta tar det dubbelt så lång tid och kostar dubbelt så mycket mot vad man tror.

4. Vilket är ditt bästa tips till någon som vill utveckla sitt företag?
Skaffa dig en tydlig framtidsvision och ta hjälp av andra, t.ex. Almi. Det du är bra på ska du göra själv, men det du är mindre bra på finns det alltid någon annan som tycker är jätteroligt. Helt enkelt – omge dig av duktiga och drivna personer. Glöm inte att också ha kul på jobbet!

5. Var ser du ditt företag om 5 år? (utveckling)
Om fem år hoppas jag att vi är marknadsledande i ännu fler länder. Jag tror också att MonthlyCups arbetslag kommer ha växt till sig. Redan idag är vi 8 medarbetare vilket för bara ett år sedan kändes helt overkligt!

Detta är en menskopp

Menskoppen är gjord av silikon och tillverkas i Sverige. Mensskyddet går att använda om och om igen. Koppen samlar upp mensen istället för att suga upp den. Koppen läcker inte. Att använda menskopp är miljöbra och bidrar till minskat sopberg.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.