Meny

28 mar 2018

Pressmeddelande

Storslam för UF-företagen från Halmstads kommun

Den stora prisutdelningen gick av stapeln torsdagen den 22 mars på Entreprenörskap på riktigt-galan i Sparbankshallen, Varberg. Dessutom utsågs Årets UF-lärare.

Nu återstår förberedelser inför ett par prestigefyllda dagar i maj där företagen får representera Halland på SM i UF-företagande i Stockholm den 16-17 maj och tävla mot UF-företag från hela Sverige.

Årets UF-företag är den mest prestigefulla tävlingen i Sverige och vinner företaget på SM får de tävla vidare på EM i sommar.

Under Entreprenörskap på riktigt galan delades följande priser ut: Årets Affärsplan, Årets Marknadsförare (går ej vidare till SM), Årets Innovation, Årets Vara, Årets Tjänst, Årets Hantverk, Årets Hållbara företag, Årets Säljare, Årets Nätverkare (går ej vidare till SM), Årets Monter och Årets UF-företag.

Här är den vinnande laguppställningen från Halmstad

  • Årets UF-lärare 2018 – Helena Andreasson från Sannarpsgymnasiet
  • Årets UF-företag & Årets Vara: Brilliant Bracelet UF, Aspero idrottsgymnasium
  • Språkintro/IM-programmet, Sturegymnasiet, Triton Stipendiet.
  • Årets Hållbara UF-företag & Årets Innovation: Helios Innovations UF, Kattegattgymnasiet
  • Årets Marknadsförare: Biskopstorps Gårdskött UF, Kattegattgymnasiet
  • Årets Hantverk: CreteCast UF, Kattegattgymnasiet

Mer information och prismotiveringar

Årets UF-företag & Årets Vara: Brilliant Bracelet UF, Aspero idrottsgymnasium

Brilliant Bracelet UF´s affärsidé: Brilliant Bracelet UF har skapat ett multifunktionellt armband. Förutom att vara en snygg accessoar så förhindrar det röda tofsränder på handlederna då man kan förvara sin tofs i armbandet.

Motivering Årets Vara: ”Från idé till färdig produkt, med kvalitetskontroll som säkerställt hela kedjan, tar UF-företaget varan till en global nivå. Med försäljning i flera länder och företag och företagskedjor som skriker efter varan, är detta början på en brilliant succé.”

Motivering Årets UF-företag: ” Med en innovativ idé – som har resulterat i en unik produkt med internationella kunder – så finns här en enorm utvecklingspotential. Både när det gäller själva produkten och möjlig internationell volymförsäljning. Genom en tydligt målgrupp har de även lyssnat på kunderna och vidareutvecklat produkten. Vinnarna i Årets UF-företag 2018 är… Brilliant Bracelet UF!”

Tävlingsvärd i tävlingen Årets Vara var Bildepån. Tävlingsvärd i tävlingen Årets UF-företag var Svenskt Näringsliv och Företagarna.

Årets Hantverk: Crete Cast UF, Kattegattgymnasiet

Crete Cast UF affärsidé: Crete Cast UF​ ​tillverkar och säljer vedhållare tillverkad av stål och betong. Produkten förmedlar en känsla av stilrenhet och klass och vänder sig till inredningsintresserade konsumenter.

Motivering Årets Hantverk: ”Med en nyfikenhet för hantverket har de tillsammans skapat en produkt som är enkel, funktionell, stilren och hantverksmässigt välarbetad. Det har gett en produkt med hög finish och tidlös design.”

 

Tävlingsvärd i tävlingen Årets Hantverk var KPMG.

Årets Hållbara UF-företag & Årets Innovation: Helios Innovations UF, Kattegattgymnasiet

Helios Innovations affärsidé: Helios Innovations UF utvecklar en avsaltningsprototyp som kan använda restvärme från industrin för att hjälpa till att bekämpa en vattenkris och för att kunna ge fler människor i världen tillgång till rent vatten.

Motivering Årets Innovation: ”Att från en idé kunna skapa en produkt är få förunnat. Speciellt med denna produkt som kan verka komplicerad för den oinsatte. Vi i juryn kände dock att om allt stämde så kunde detta vara något riktigt stort. När vi äntligen kom ner på golvet så överträffade detta UF-företag verkligen våra förväntningar med sitt stora engagemang och kunnande. Det var då det verkligen började vattnas i munnen.”

Motivering Årets Hållbara Företag: ”Med ett fantastiskt driv, imponerande kunskap och med en produkt som har möjlighet att påverka både miljö och livskvalitet för många, har denne individ uppfyllt krav och kriterium för hållbart företagande.”

Tävlingsvärd i tävlingen Årets Innovation var Bendt Bil. Tävlingsvärd i tävlingen Årets Hållbara företag var Stora Enso.

Årets Marknadsförare: Biskopstorps gårdskött UF kom också från Halmstad.

Den tävlingen är inte kvalificerande till SM utan de vann 10 000 kr.

Motivering: ”Dessa unga företagare har visat ett tydligt fokus på marknadsföring. De har lyckats med att fånga in sin målgrupp genom bland annat sociala medier och på ett mer traditionellt sätt med säljmöten. De har en röd tråd genom hela sin marknadsföring. Ett mervärde vid UF-mässan skapades med en snygg, stilren och välgenomtänkt monter och klädsel. Vilket fick kunden att känna sig extra välkommen. De har förstått känslan av att personliga mötet stärker deras närproducerade produkt. De har på 3 mån omsatt hela 50.000 kronor och ambitionen är att fortsätta driva sitt företag vidare så vi lär kunna beställa deras populära kartonger med kött och se deras skylt längs E6:an även en lång tid framöver.”

Tävlingsvärd i Årets Marknadsförare är Marknadsföreningen i Halland.

Länkar och relaterat material

CreteCast UF från Kattegattgymnasiet. De här duktiga killarna kan dessutom lägga till i sina CV:n att de var med och designade och tillverkade priser som delades ut på Halmstads stora näringslivsgala 2017.

Helios Innovations UF från Kattegattgymnasiet

Biskopstorps gårdskött UF.

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.