Meny

26 mar 2018

Guldmorgonreportage

Lilla Hjärtat - vilken fin Guldmorgon vi hade den 20 mars!

Visst låter det fint! Att vara i en lokal som heter Lilla Hjärtat. Vi fick ju hastigt och lustigt byta plats för vår Guldmorgon. Som tur var kunde Studentkåren med kort varsel ställa upp med sin kårlokal. Vi är så tacksamma för det.

Den 20 mars samlades ungefär 150 personer. Vi började med en god frukost innan programmet drog igång. Den här gången fokuserade vi på modiga entreprenörer, Halmstad som mötesplats och den digitala eran som vi lever i, med och av.

Karolina Davidsson, vd på Halmstads Näringslivs AB hälsade välkommen och bjöd på näringslivsnytt.

Amundus Carlenfors representerade Studentkåren vid Högskolan i Halmstad. Han berättade hur deras verksamhet lägger grunden till anställningsbarhet. Sedan har de ju självklart roligt också. För det är ju viktigt att få studenterna att trivas så bra att de stannar kvar i Halmstad.

Anna Eriksson och Lavdim Syla har modet att satsa på en ny mötesplats för upplevelser - Halmstad Live. I lokalerna har funnits saluhall, reklambyrå och nattklubb. Nu omvandlas Karl den XI:s väg 47 till en central upplevelsearena. Konsertvåningen kan ta emot upp emot 900 besökare.

Det bubblar av digitala uppstickare i Halmstad. Men vad är digital transformation egentligen? Urban Johansson, vd för Torget, mötesplatsen med lokalt sök, redde ut begreppen.

hips payments är ett annat spännande Halmstadföretag som vinner mark i det digitala Sverige. Emil Lundvall berättade om deras verksamhet.

Carl Fredrik Graf, KS ordförande, informerade om hur Halmstads kommun tänker med den nya organisation som är på gång. Att förbättra företagsklimatet ligger i fokus.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.

Karolina

Karolina Davidsson, vd för Halmstads Näringslivs AB

Urban

Urban Johansson, vd för Torget

Amandus Carlenfors, Studentkåren

Amandus Carlenfors, Studentkåren

Anna Eriksson och Lavdim Syla, Halmstad Live

Anna Eriksson och Lavdim Syla, Halmstad Live

Carl Fredrik Graf

Carl Fredrik Graf, KS ordförande, Halmstads kommun

Emil Lundvall, hips

Emil Lundvall, hips