Meny

12 mar 2018

Företagsnyhet

Varning för vd-bedrägerier

I Baker Tilly Hallands senaste nyhetsbrev berättar de att flera av deras kunder blivit utsatta för så kallade vd-mail. Kanske har ditt företag också drabbats? Det här är bedragare som skickar e-post som ser ut att komma från vd:n. Hen ber medarbetaren om överföring av pengar...

"Flera av våra kunder har på senare tid blivit utsatta för sk vd-mail. Bedragare skickar mail som ser ut att komma från vd:n, till en medarbetare som hanterar betalningar. Hen ber om en överföring av pengar (ofta i euro eller dollar) och det är bråttom, kan du ordna det?

Det är skickligt gjort och mailen ser riktiga ut, har man inte rutiner som säkrar att det är en korrekt utbetalning är det lätt hänt att pengarna går iväg till bedragarnas konto, ofta utomlands. Fenomenet kallas ”spoofing” och bedragaren har alltså inte kapat vd:ns mailbox utan bara maskerat sin adress så den ser ut att komma från vd:n. Genom att söka på företagets hemsida hittar bedragarna namn och e-postadresser på personer som kan tänkas be om en utbetalning, och på personer som kan tänkas utföra den."

Läs hela artikeln och ta del av tipsen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.