Meny

26 jan 2018

Företagsnyhet

Hur kan vi utveckla Simlångsdalen - tillsammans?

Det sjuder av företagsamhet runt om i Halmstads kommun. Vi på Halmstads Näringslivs AB har startat upp ett antal dialogmöten på olika platser kommunen.

Den här gången besökte vi företagarna i Simlångsdalen. Näringslivsutvecklare Håkan Strömqvist och Julia Jönsson fanns på plats för att fånga upp företagsamma tankar.

Huvudfrågan på mötet den 25 januari var: Hur kan vi utveckla orten tillsammans?

Ett gäng engagerade företagare samlades på Tallhöjdens värdshus för att ta ett första steg mot ett framtida Simlångsdalen. Det var en bra spridning på verksamheterna; CAHOM - tjänster med natur och häst. Seab Konsult - Ledarskap, Affärs- och Verksamhetsutveckling. Breaskog AB - butik med utrustning för det lilla skogsbruket samt reparationer. Bokbacken - Alpackagård med Bed and breakfast. Rätt Mätt - Dietistkonsult. Conpat AB - organisationskonsult. Hontas Design - Utför olika arbeten i plåt och stål. Breared Brewery - öltillverkning. Halmstads Drivmedelsteknik - entreprenadföretag; nyproduktion, ombyggnation och service av drivmedelsanläggningar i Sverige. Paulsson Paleo - kostrådgivning, träning, boende. Tallhöjdens Hotell & Restaurang - hotell, konferens, restaurang. Hejnaes Consult - konsultverksamhet. Keramiker Aina Holmberg Wallén.

Det fanns gott om idéer som kom upp på agendan. Framför allt ser man möjligheter i olika näringsgrenar som är kopplade till reaktion, fritid och besöksnäring.

Vi ser fram emot kommande dialogmöten!

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.