Meny

17 jan 2018

Pressmeddelande

Halmstad intressant som etableringsort

Domino's pizza storsatsar. De planerar för 100 nya restauranger i Sverige inom några år. En av etableringsorterna som pekas ut är Halmstad.

Domino's pizza storsatsar och expanderar norrut från Malmö och Lund. De planerar att öppna 100 nya restauranger i Sverige inom några år. I Helsingborg, Lund och Landskrona slås portarna upp under 2018.

För ungefär ett år sedan öppnade Domino's sin första restaurang i Sverige vid Mobilia i Malmö. Nu finns kedjan på fem ställen i Malmö och ett i Lund. Och den skånska expansionen fortsätter. Efter Skåne siktar kedjan på Halmstad och Göteborg enligt Mats Åstrand, ny vd för Domino´s Sverige.

Alla restauranger ska vara egenägda. 2020 ska en övergång till franchisedrivna påbörjas. Varje Domino´s behöver 15-20 anställda.

Domino’s Pizza startade 1960 i amerikanska Michigan och är idag världens största pizzakedja med över 14 400 restauranger i 90 länder. Domino's Sverige AB har huvudkontor i Malmö. Bolaget ägs av ett brittiskt bolag som är listat på Londonbörsen.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.