Meny

13 dec 2017

Företagsnyhet

Positivt från näringslivet - och nytt mål för Halmstad

När tidningen Runt Hörnet landar på kontoret brukar det alltid finnas intressanta företagarreportage. I senaste numret har Gert-Åke Kegg i intervjun med vår vd Karolina Davidsson sammanfattat det som händer i Halmstads kommun på ett bra sätt.

Det händer mycket i Halmstad. Infrastrukturen förbättras, bostadsbyggandet slår i taket och näringslivet går som tåget, samtidigt som nya företag tillkommer. När dessa positiva tecken nu dessutom fått sällskap av en långsiktig vision, skapas en stabil grogrund för optimism och framtida satsningar i vår kommun.

Viktigt beslut för framtiden

Halmstads ledning har tittat framåt och enats kring visionen att vi ska bli 150 000 invånare år 2050. Att växa så snabbt på ett hållbart sätt och med bibehållen attraktivitet blir en utmaning. Nya bostäder, skolor, verksamhetsområden och kommunikationsvägar måste fram i hög takt. Samtidigt beräknas 22 000 arbetstillfällen skapas i utvecklingens spår, vilket öppnar möjligheter för entreprenörer. Allt detta kräver nogsam planering, som dock underlättas av en relativt lång horisont.

Konstant tryck efter mark

En som dagligen bidrar till utvecklingen är Karolina Davidsson, VD på kommunägda Halmstads Näringslivs AB. Karolina och hennes medarbetare jobbar för att underlätta för alla företag, både befintliga och de som vill etablera sig. Och de har fullt upp:
– Vi har ett konstant tryck efter byggbar industrimark och jobbar hårt för att hitta lösningar, både i det korta och långa perspektivet. Därutöver satsar vi bland annat på affärscoaching och tillståndslotsen som hjälper företag i kontakten med våra förvaltningar. Och helhetsintrycket är att det är bra fart och framtidstro i Halmstad.

Händer i Halmstad (i urval):

 • Resecentrum etapp 2 som invigdes 9 december knyter ihop stads- och regionbussar med tåget, till glädje för alla pendlare. Dessutom har tågtrafiken Halmstad–Nässjö utökats.
 • Södra infarten för tung trafik har planerad byggstart nästa år.
 • Nya flygplatsterminalen blev en höjdare och BRA sätter in fler avgångar.
 • Nya Tiarpsallén underlättar transporterna till Flygstaden och västra Halmstad.
 • Delar av Halmstads hamnområde har klimatanpassats (kajerna har höjts) vilket förbättrar servicen och säkerheten för kunderna.
 • Stena Line vill åter etablera färjetrafik mellan Halmstad och Grenå. Beslut inom kort.
 • Högskolan bidrar ständigt till företagsamheten med sin inriktning mot entreprenörskap och genom att samverka med företag kring Elektronikcentrum och Hälsoteknikcentrum.
 • Inkubatorn HighFive underlättar framväxten av nya innovativa företag. Tre namn att lägga på minnet: Dobus, 365 ID och Isovox.
 • Hotelltävlingen på Österskans avgörs i början av 2018. Sedan väntar nästa cityprojekt: Tullkammarkajen.
 • Eurostop har blivit Hallarna och den andra etappen av utbyggnaden är klar. Mer följer.
 • Lag-VM i bordtennis avgörs 29/4–6/5 2018 – med Halmstad som värd och i världens fokus.

 

Om någon händelsevis undrar så har vi fått lov att använda texten ovan.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.