Meny

30 nov 2017

Företagsnyhet

Frukostmingel med karriärtema - ett sätt att sälja in Halmstad till studenterna på Högskolan

Halmstad är ju möjligheternas kommun. Och vi vill att studenterna ska få upp ögonen för det och välja att stanna kvar i vår fina stad. Därför samarbetar Halmstads kommun och Högskolan i Halmstad och Studentkåren i projektet "Halmstad hjärta student". Målet är att bli en bättre studentstad.

Anna-Maria Spaniol från Halmstads Näringslivs AB var en av dem som ingick i projektgruppen för studentminglet som gick av stapeln sista veckan i november. Det blev ett mycket välbesökt och uppskattat evenemang där studenterna fick träffa representanter från kommun, högskola och flera spännande företag. Rebecca Sellergren fungerade som moderator och höll ihop programmet.

Det genomfördes även en lunchdialog och en kvällsdebatt under veckan.

Halmstad växer, och den framtida kompetensförsörjningen ligger högt på kommunens och företagens agenda. Därför är självklart studenterna på Högskolan i Halmstad en högintressant grupp. Syftet med arrangemangen är att utveckla Halmstad som studentstad och samtidigt få studenterna att vilja stanna kvar. 

FAKTA: Halmstad hjärta student

Projektet Halmstad hjärta student startades hösten 2016 och målet är att bli en bättre studentstad och bli utsedd till Årets studentstad. Inom projektet finns tre grupper: Halmstad på kartan, Må bra och Karriär. I samarbetet ingår Halmstads kommun, Högskolan i Halmstad och Halmstad Studentkår.

FAKTA: Årets studentstad

Utmärkelsen Årets studentstad delas ut av Sveriges förenade studentkårer och går till en studentstad där kommun, lärosäte och studentkår samarbetar för studenternas bästa, där studenter trivs och omhändertas samt där det finns ett fungerande studentinflytande.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.