Meny

30 okt 2017

Pressmeddelande

BilMånsson tar Ford till Småland - öppnade i Värnamo i lördags

En av Sveriges största Ford-återförsäljare BilMånsson kommer i årsskiftet 2018/2019 att öppna upp en ny återförsäljaranläggning i Värnamo komplett med bilförsäljning, serviceverkstad och tvätthall. Men redan nu på lördag kommer man att öppna en ”Pop-Up Store” utmed Halmstadvägen (Ö&B:s tidigare lokaler) som ska fungera som en temporär lösning till dess att den nya Ford-anläggningen är färdig.

BilMånsson med sitt Halländska säte vid Flygstaden i Halmstad är en av Sveriges mest framgångsrika Ford-återförsäljare. Verksamheten startade i Halmstad under 2008 och växte snabbt. Förra året svarade företaget för en marknadsandel på 11 procent i distriktet och Halmstad har mycket tack vare BilMånsson blivit en av landets Ford-tätaste orter.

Nu expanderar företaget till Småland och närmare bestämt Värnamo där man i årsskiftet 2018/2019 kommer att öppna en ny, stor Ford-anläggning vid Bredasten i östra Värnamo.

Men redan i lördags 28/10 öppnar man en temporär lösning tills dess att den nya anläggningen är helt färdig. Denna Pop-Up Store kommer att erbjuda bilförsäljning av såväl personbilar som transportbilar från Ford samt begagnade bilar. Fram tills att den stora anläggningen öppnar hänvisar man all bil- och skadeservice till Biless auktoriserade servicepartner i Gislaved.

BilMånssons VD Clas Månsson är hoppfull och entusiastisk inför öppningen på lördag:

- Först och främst känns det väldigt kul och spännande att äntligen kunna öppna upp för Ford-försäljning i Småland och Värnamo. Även om det är ett tag kvar till dess att vår stora anläggning öppnar, så kan vi med vår Pop-Up Store erbjuda smålänningar ett fullgott utbud av Ford-bilar samt begagnade bilar.

Clas ser också en stor potential med sin etablering i Värnamo:

- Vi vill med vår etablering ta tillbaka den förlorade positionen som Ford hade i Småland. Under tio år har det inte funnits någon Ford-återförsäljare i området och vi vet att intresset för Ford är mycket starkt i Småland, det finns en sann Ford-anda här och det är många som redan visat intresse för vår etablering, trots att vi inte ens har öppnat än, säger Clas.

Den nya anläggningen omfattar en investering om 40 miljoner SEK, och kommer att erbjuda ca 10-15 nya lokala arbetstillfällen.

Läs mer

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.