Meny

24 okt 2017

Företagsnyhet

FutuFarm tar framtidens odling till Oslo

Framtiden är redan här när det gäller giftfri odling med minimal vattenåtgång. Det är Halmstadföretaget FutuFarm som har Nordenrättigheterna för Freight Farms odlingscontainer. Nu är den första såld till Oslo.

Harrie Rademaekers och Anders Nilsson som äger och driver FutuFarm är självklart glada och nöjda över affären.

Halmstadbaserade företaget FutuFarm AB har nordenrättigheterna för Freight Farms odlingscontainer Leafy Green Machine. De meddelar att den första stadsodlingen i Norden som nu använder detta system blir GRO Hydroponics AS i Oslo.

Projektet är ett bra exempel på hur en kommun och lokala entreprenörer samarbetat för att få till stånd detta urbana odlingsprojekt.

Odlingen kommer att vara centralt placerad vid Aker Brygge och skateboardhallen Skur 13. Odlarna kommer här att förse de närliggande restaurangerna och boende med närodlad sallad, örter och bladgrönt.

Området är vidare känt för sin arkitektur där bland annat containerarkitekten Magne Magler Wiggen redan uppfört en spektakulär byggnad som idag används av Oslo kommun som visningslokal. Installation planeras att ske under november månad 2017.

Om Futufarm

Vi på Futufarm drivs av den enkla tanken att allt går att göra bättre. Framtidens behov att smarthålla med jordens resurser öppnar upp för just detta. Det sätt som vi idag producerar mat på är i längden inte hållbart parallellt med att konsumenter allt mer vill ha koll på var maten kommer ifrån, hur den har framställts och vad den innehåller. Naturligt, närodlat och ekologiskt är det som mer och mer efterfrågas samtidigt som intresset för att odla växer starkt på gräsrotsnivå.

FutuFarms Anders Nilsson här med Magnus Humlé, VD på GRO Hydroponics

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.