Meny

25 sep 2017

Pressmeddelande

Det går bra för BRA - fler avgångar sätts in

Under juni, juli och augusti reste cirka 25 000 personer till och från Halmstad med flygbolaget BRA. Det var en ökning med drygt 15 procent jämfört med i fjol. Från den 19 september har de därför utökat sina avgångar till och från Halmstad.

Antalet passagerare till och från Halmstad ökade hos inrikesflygbolaget BRA till 25 000 personer. En ökning med 15,5 procent under juni, juli och augusti jämfört med samma period förra året.

Framför allt beror ökningen på attraktiva flygtider till och från Halmstad. I sommar har BRA flugit på lördagar och adderat fler turer på söndagar. Det är attraktiva resdagar för lediga och semesterfirare.

”Vi ser att Tylösand är ett attraktivt mål för resan och trenden med kort-weekend-resor, som gör att man både hinner pyssla i trädgården och ta en tur till Stockholm, utan att hela helgen ska gå åt växer” säger Torbjörn Gregorioff, som är Regionchef i Halmstad för flygbolaget BRA.

”Vi ser även att allt fler utflyttade som återvänder hem till familj, släkt och sommarhus tar flyget istället för bilen. Inte minst syns det på bagaget under sommaren, som blir både mer och tyngre än annan tid på året” fortsätter Torbjörn.

Från och med den 19 september sätter BRA in fler avgångar. Tisdagar till fredagar kommer det att bli en extra morgonavgång från Halmstad och en sen eftermiddagsavgång tillbaka från Stockholm.

”Här har vi lyssnat på våra kunder som efterfrågat fler avgångar, något som är bra för hela Halland” avslutar Torbjörn.

 

BRA står för Braathens Regional Airlines, men det är också ett löfte om hur bolaget vill uppfattas av kunderna. BRA flyger till Stockholm Bromma, Umeå, Östersund, Sundsvall, Visby, Trollhättan, Göteborg, Växjö, Kalmar, Ronneby, Halmstad, Ängelholm och Malmö. BRA har Sveriges nöjdaste flygpassagerare både 2016 och 2017. BRA är miljöcertifierat enligt ISO 14001 och arbetar aktivt för ett fossilfritt inrikesflyg. BRA har 1100 medarbetare på 13 orter i Sverige. BRA ägs av Braganza som är Per G Braathens svenska investmentbolag.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.