Meny

19 sep 2017

Pressmeddelande

Wapnö Gårdsbutik finalist i kategorin ”Årets Hållbarhetsinitiativ”

Wapnö Gårdsbutik är en av tre finalister i kategorin ”Årets Hållbarhetsinitiativ” vid Dagligvarugalan 2017.

Så här lyder juryns motivering:

”Inget går till spillo på Wapnö Gård eftersom man har sitt eget unika kretslopp och ser till att utnyttja alla möjligheter till ett hållbart företagande. Överskottsmjölk från gårdens kor blir foder till kalvarna, maltrester från mälteriet används som råvara i gårdens egna charkprodukter, djurfoder eller energi till biogas. Wapnö Gård har ett tydligt fokus på smakupplevelse och hållbar miljö."

- Jag tycker att det är fantastiskt roligt att Wapnö Gårdsbutik och vårt eget ekologiska kretslopp på gården uppmärksammas med en finalistplats. Nu hoppas vi såklart på vinst, säger Lennart E Bengtsson vd Wapnö AB.

Dagligvarugalan är dagligvarubranschens stora pris och arrangeras av tidningen Fri Köpenskap. Prisutdelningen för Dagligvarugalan 2017 sker den 21 september i Stockholms stadshus.

Wapnö Gård - Hållbart in i framtiden

Strax utanför Halmstad ligger Wapnö Gård. En öppen gård med kor, kalvar, mejeri, mälteri, bryggeri, chark, restaurang, evenemang & konferens, gårdshotell, gårdsbutik, biogasanläggning, åkrar, betesmarker, park, skog och växthus. Varje år kommer ca 60 000 besökare till gården för att ta del av allt som händer här.

För 20 år sedan var vi traditionella. Wapnö var en vanlig gård med kor och åkrar och ingen kontakt med dig som konsument. Mjölken sändes iväg till de stora, som idag har blivit globala. Wapnö valde en annan väg. Vi ville vara ett konsumentnära företag med ett tydligt fokus på smakupplevelsen och hållbar miljö.

Vår unika kedja på gården och våra ledord Närhet, Färskhet och Öppenhet är lika betydelsefulla idag som de var då och det är vi stolta över. Många säger att vi är helt rätt i tiden och det är vi, men vi vill vara helt rätt i framtiden. Gårdens egna ekologiska kretslopp ger oss möjligheter som ingen annan har. Med våra varumärken Härproducerat® och Härodlat® står vi för det som är hållbart in i framtiden.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.