Meny

19 sep 2017

Pressmeddelande

Lidl satsar på Kärleken – öppnar sin tredje butik i Halmstad

Lidl Sverige fortsätter att växa. På tur är en tredje butik i Halmstad, som planeras öppna under 2018. Butiken etableras i området Kärleken, som är en del av Tegelbruket i norra Halmstad där en helt ny stadsdel växer fram med bostäder, förskola och butiker.

Det innebär att fler halmstadsbor får nära till smarta och hållbara inköp av dagligvaror. Dessutom skapas ytterligare jobb i Halmstad. Totalt planerar Lidl Sverige att växa med närmare 30 butiker framtill 2020 och den nya butiken är ett steg på den vägen. Marken förvärvas av Järngrinden AB. Den nya butiken följer Lidls nya koncept där butiksupplevelse, hållbarhet och kundvänlighet står i fokus.

- Halmstadborna kan se fram emot en butik som följer höga miljöstandard när det kommer till både etablering och drift, säger Lulu Gylleneiden, fastighetschef Lidl Syd.

Solpaneler på taket producerar en del av elen som används i butiken. Runt om butiken finns laddstolpar för både elbilar och elcyklar. På parkeringen och taket finns dessutom ekozoner, gröna ytor med smart sammansättning som underlättar för det lokala djurlivet och bidrar till artrikedom.

Genom smart logistik minskas även antalet transporter till och från butiken. Det innebär att varor till livsmedelsbutiken endast behöver levereras en gång per dag, vilket minimerar utsläpp och bullerstörningar. Transporterna sker dessutom med klimatsmarta lastbilar.

Omtanke om miljön präglar också sortimentet. Lidl har en hög andel av miljömärkta och etiskt märkta varor. Dessutom ställer Lidl alltid hårda miljö- och kvalitetskrav på sina leverantörer. Lidl är också den första rikstäckande livsmedelskedja som klimatkompenserar för verksamheten.

Kärleken där Lidls nya butik kommer att ligga, är en del av stadsdelen Tegelbruket. Det gamla tegelbruket har rivits, istället tar en ny epok vid där den gamla slutar – bruksmiljö blir bostadsmiljö. En stadsdel med stark tillväxt där flera nybyggnadsprojekt av bostäder är planerade. Området är redan i dag väl försett med både vägar och kollektivtrafik.

- Vi är glada över att kunna etablera oss i ett så tidigt skede. Genom vår närvaro erbjuder vi boende och besökare ett lättillgängligt och prisvärt sortiment. Dessutom bidrar vi med att skapa nya arbetstillfällen på orten. Vi tror på Halmstad och fortsätter leta ytterligare nya etableringar i staden, säger Lulu Gylleneiden.

Om Lidl

Lidl Sverige är det smarta förstahandsvalet för kunder vid inköp av dagligvaror. På Lidl erbjuder vi livsmedel av hög kvalitet till bästa pris, vilket är möjligt eftersom Lidl framförallt erbjuder egna varumärken. I Sverige har Lidl i dag ca 170 butiker och finns från Trelleborg i Söder till Skellefteå i Norr, vilket gör Lidl till Sveriges femte största livsmedelskedja. Sammanlagt har Lidl över 3 600 medarbetare i Sverige.Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.