Meny

30 aug 2017

Pressmeddelande

Tre företagare nominerade till Årets Entreprenör 2017

Först var de 30, sedan tio och nu är det tre nominerade kvar. Efter ett intensivt arbete under våren och sommaren har juryn för Halmstads kommuns årliga pris Årets Entreprenör beslutat vilka företagare som ska nomineras till priset som delas ut vid Galan för Halmstads näringsliv i november.

Över 30 inkomna förslag gicks igenom och bedömdes efter gällande kriterier. Av dessa valdes tio företag/entreprenörer ut och besöktes av besök av en eller flera jurymedlemmar. Resultaten från företagsbesöken vägdes sedan samman. Det var mycket jämnt, men tre stycken tog sig igenom nålsögat och är nu nominerade:

  • Marjaana Alaviuhkola, Pehama, Holm (Hallands Djursjukhus AB)
  • Oscar Olsson, Västkustägg, Eldsberga
  • Mikael och Patrik Andersson, Micropol Fiberoptic, Åled

- Entreprenörer driver utveckling i vår kommun och årets finalister är alla underbara exempel på det. De brinner för verksamhet i olika branscher och det är en förmån att få möta och sedan presentera dem alla, säger Suzanne Åkerlund (L), ordförande i juryn för Årets Entreprenör.

Om priset Årets Entreprenör

Priset delas ut på Galan som i år hålls den 3 november. Det ska i första hand delas ut till en eller flera personer i Halmstads kommun som betytt mycket för företagets tillväxt och utveckling. Personen/personerna är entreprenöriell, nyskapande, visionär och har förmågan att ständigt se affärsmöjligheter.

Om Galan för Halmstads näringsliv

Galan arrangeras av Halmstads Näringslivs AB och hyllar företagsamma hjältar! Galan sätter fokus på människor och företag i Halmstads kommun som presterat något utöver det vanliga. Under galan för näringslivet delas elva prestigefyllda priser ut, varav Halmstads kommuns pris för Årets entreprenör är ett av dessa.

Bakom övriga priser står Företagarna Halmstad, Marknadsföreningen i Halland, Halmstads City, Halmstad Handel, Fastighetsägarna, Teknik- och Kompetenscentrum (TEK), MEC-gruppen, Halmstads Näringslivs AB, Halmstads Handelsförening, Högskolan i Halmstad, Halmstads Energi och Miljö AB (HEM) och Energi- och Miljöcentrum (EMC)

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.