Meny

09 aug 2017

Pressmeddelande

BRA satsar i Halmstad – fler avgångar till Stockholm

Efterfrågan på flygresor till och från Halmstad ökar stort. Nu satsar BRA på fler avgångar som knyter samman Halland med Stockholmsregionen.

Under första halvåret 2017 har antalet resenärer mellan Halmstad och Bromma ökat med hela 19 procent jämfört med samma tidsperiod året innan.

För att möta det ökade behovet av effektiva resor sätter BRA nu in ytterligare ett flygplan, med bas i Halmstad, med start den 19 september. Det nya flygplanet kommer att flygas tisdag till fredag och avgångstiderna är anpassade för att ge Hallänningar ännu bättre möjlighet att resa till Stockholm över dagen.

– Vi har successivt ökat antalet avgångar i Halmstad under de senaste åren och nu har vi kommit till den punkt där det är dags att sätta in ytterligare ett flygplan för att möta hallänningarnas behov, säger Torbjörn Gregorioff, regionchef på BRA.

Från och med den 19 september kommer det tisdag-torsdag att finnas tre avgångar från Halmstad till Bromma på morgonen/förmiddagen och lika många tillbaka under eftermiddagen/kvällen.

Avgångar från Halmstad
6.35-7.50 7.30-8.40 (Ny avgång) 9.50-11.00

Avgångar till Halmstad
16.45-18.00 (Ny avgång) 17.40-18.50 20.30-21.40

De nya turerna kommer att flygas med en Fokker 50 med plats för 50 passagerare. Flygplanet med besättning hyrs in från det svenska flygbolaget Amapola. De nya turerna är nu bokningsbara på flygbra.se eller via resebyråer.

– Vi är väldigt glada över den fina respons vi får från våra kunder i Halland och det känns roligt att vi nu kan fortsätta satsningen i Halmstad. Det händer mycket i det halländska näringslivet just nu, så det är inte så förvånande att det är i just Halmstad vi också är först ut med att tanka biobränsle i våra flyg, säger Torbjörn Gregorioff.

BRA står för Braathens Regional Airlines, men det är också ett löfte om hur bolaget vill uppfattas av kunderna. BRA flyger till Stockholm Bromma, Umeå, Östersund, Sundsvall, Visby, Trollhättan, Göteborg, Växjö, Kalmar, Ronneby, Halmstad, Ängelholm och Malmö. Under 2015 slog Malmö Aviation och Sverigeflyg gemensamt passagerarrekord med drygt 2,2 miljoner resenärer. BRA är miljöcertifierat enligt ISO 14001 och arbetar aktivt för ett fossilfritt inrikesflyg. BRA har 1100 medarbetare fördelat på 13 orter i Sverige. BRA ägs av Braganza som är Per G Braathens svenska investmentbolag.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.