Meny

08 aug 2017

Företagsnyhet

Jenny Axelsson (C) - nytt kommunråd och ordförande i samhällsbyggnadsutskottet

Nu är det dags för Jenny Axelsson (C) att ta över rollen som kommunråd i Halmstads kommun efter att Henrik Oretorp (C) slutat.

– Jag vill se ett Halmstad där våra orter växer på bredden och vår stad växer på höjden, säger hon.

Jenny Axelsson ersätter Henrik Oretorp på samtliga uppdrag inom kommunen – vilket innebär att hon förutom att bli förste vice ordförande i kommunstyrelsen även blir ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

– För mig som kommunråd är det viktigt att planera framåt och besluta utifrån helhetsperspektiv. De stora frågorna hänger alla ihop: bostäder, jobb, skolor och integration. Jag vill därför vara med och bidra till ett arbetssätt där vi jobbar tätare tillsammans inom kommunkoncernen men även en starkare dialog mellan Halmstads kommun och externa viktiga parter, säger Jenny Axelsson (C).

Helhetstänk och långsiktighet Under senaste årens starka tillväxt i Halmstad har kommunen stärkt samhällsbyggnadsprocessen. Strukturer och rutiner är tydligare, tempot har höjts. Många stora projekt är påbörjade.

– Arbetet med Södra infarten drar snart igång, området kring Österskans ska formas och vi ska skapa en helt ny, hållbar stadsdel vid Tullkammarkajen. Det är otroligt viktiga och spännande projekt och stort fokus kommer jag lägga på att driva vidare dessa och se till att tidsplanerna hålls.

– Men jag vill också att vi framöver tar större hänsyn till och adderar ett större fokus på den sociala hållbarheten, tillsammans med ekologiska och ekonomiska. Vi växer och bygger. Men det ska finnas ett bra liv mellan husen också. Effekterna av hur vi bygger och skapar förutsättningar för bland annat social hållbarhet visar sig så småningom och därför är helhetstänk och långsiktighet oerhört viktigt.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.