Meny

21 jul 2017

Pressmeddelande

Tillförordnad vd för Destination Halmstad utsedd

Lina Siljegård blir tillförordnad vd för Halmstads kommuns destinationsbolag när Johan F Lundberg nu slutar. Hon är för närvarande chef för Halmstads teater, en tjänst som hon behåller parallellt med det nya uppdraget.

Lina Siljegård har arbetat inom Destination Halmstads organisation sedan 2012, både som projektledare för ”Golfhuvudstaden” och därefter som chef för teatern.

Nu är det klart att bolagsstyrelsen tillsätter Lina Siljegård som tillförordnad vd fram till årsskiftet.

- Vi ser detta som en mycket bra tillfällig lösning. Lina är känd i organisationen och mycket kompetent. På det här sättet får alla anställda stabilitet och arbetsro under hösten, säger Magnus Ackerot (M), ordförande i Destination Halmstads styrelse.

- Jag är väldigt glad för förtroendet att få leda Destination Halmstad. Jag ser att bolaget spelar en viktig roll för besöksnäringens utveckling, som vi vill fortsätta att påverka i positiv riktning. Tanken är att vi arbetar vidare enligt den plan som är lagd för året, och där ingår bland mycket annat förberedelserna inför lag-VM i bordtennis i vår, säger Lina Siljegård.

Fakta Lina Siljegård

Född: 1977
Bor: i Halmstad (sedan 2011)
Bakgrund: Innan Lina kom till Destination Halmstad arbetade hon under åtta år på IKEA i olika ledande befattningar med personalansvar, bland annat som ansvarig för IKEA:s globala inköpsutveckling av indirekt material. Hon är utbildad civilingenjör i industriell ekonomi, Chalmers Tekniska Högskola och har även läst nationalekonomi på Göteborgs Universitet. Har varit professionell snowboardåkare och kommer ursprungligen från Ljungskile.

 


Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.