Meny

14 jul 2017

Företagsnyhet

Vi använder alla vatten i våra verksamheter - nu måste vi vara extra sparsamma

Det har varit bevattningsförbud sedan april och det fortsätter dessvärre. Nu vänder sig Laholmsbuktens VA till dig som företagare för att få hjälp med att minska den totala vattenförbrukningen. De kan hjälpa dig med konkreta tips om vad du kan göra.

Här är brevet från LBVA där de vädjar om din hjälp:

Vi vänder oss till dig som företagare i kommunen och kund hos Laholmsbuktens VA eftersom vi vill att du ska hjälpa till att spara på dricksvatten i din verksamhet eller hos dina hyres¬gäster.

Vi jobbar just nu aktivt med att försöka minska förbrukningen av dricksvatten i Halmstad och Laholm och vi behöver hjälp av dig och dina medarbetare. Genom att se över mängden dricksvatten ni använder i er verksamhet så hoppas vi kunna dra ner på vattenproduktionen och därmed förebygga en krissituation med eventuell vattenbrist. Vi hjälper gärna till med råd och stöd!

I Halmstads och Laholms kommuner råder bevattningsförbud sedan den 11 april. Det innebär att man inte får använda vattenslang, spridare eller högtryckstvätt till exempelvis bevattning av växter, bil- eller fasadtvätt. Man får inte heller fylla privata pooler.

Bevattningsförbudet gäller alla våra kunder, och tanken är att det kommunala dricksvattnet i första hand ska användas till mat, dryck och hygien.

Syftet med bevattningsförbudet är att minska förbrukningen för att få vattnet att räcka fram till hösten och vintern, då våra vattentäkter normalt börjar fyllas på igen. Att stå utan vatten skulle vara en krissituation för både privatpersoner, företagare och offentliga myndigheter.

Men vi tror att många företag kan göra mer än att sluta vattna och tvätta bilar. Därför vill vi be er att se över hur ni använder er av dricksvatten och tänka igenom hur användningen kan minska, både på kort och lite längre sikt.

Ta gärna kontakt med oss om ni vill diskutera olika möjligheter och bolla idéer så ställer vi upp med den kompetens som finns inom vår organisation. Delge oss gärna era goda exempel på vattenbesparande åtgärder hittills.

Skicka ett mejl till adressen nedan.

Med vänlig hälsning, Mattias Leijon Förvaltningschef Laholmsbuktens VA Kontaktuppgifter 035-13 70 00 eller direkt@halmstad.se


Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.