Meny

04 jul 2017

Företagsnyhet

Nyinvigd terminal och biobränslesatsning på Halmstad City Airport

Nyligen var det högtidlig invigning av den nybyggda terminalbyggnade på Halmstads flygplats. Och dessutom så har flygplatsen tagit ytterligare ett kliv framåt i klimatarbetet genom att erbjuda tankning av biobränsle.

I januari 2016 påbörjades ombyggnationen eftersom den dåvarande terminalen blivit omodern. Den uppfyllde inte de krav som resande, personal och övriga intressenter ställer på en modern flygplats. Totalt tog det 16 månader att färdigställa den nya terminalbyggnaden.

Den nya yttre fasaden liknar en flygplansvinge i genomskärning. Det har blivit mycket större volym, totalt 2 400 kvadratmeter, inne i terminalen som ger en ljus och luftig känsla.

Några andra trevliga nyheter är att det kommer bli en dagliga avgång till Bromma och att alla flygplan som landar på Halmstad City Airport kommer att erbjudas att tanka biobränsle. Det är ett sätt att skynda på flygets klimatomställning mot fossiloberoende. Flygplanen som lämnar flygplatsen kommer att ha fem procent biobränsle* i tanken, resten är jetbränsle. Hela flygbranschen arbetar för att minska koldioxidutsläppen.

*Biobränset består av återanvänd, renad och raffinerad frityrolja som används på hamburgerrestauranger. Det skeppas till Sverige från framförallt Kalifornien. En flygplanstank kan innehålla max 50 procent biobränsle.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.