Meny

20 jun 2017

Pressmeddelande

Härdservice i Halmstad AB förvärvar Kolbäcks Värmebehandling AB

Härdservice i Halmstad AB erbjuder högkvalitativ värmebehandling till den sydvenska underleverantörsmarknaden. Som ett led i vår tillväxtstrategi har Kolbäcks Värmebehandling AB förvärvats.

Verksamheten i Kolbäck, grundad av Kjell Öberg 1973, bedriver värmebehandling och industriell lödning i egna lokaler i Kolbäck, Hallstahammars kommun. Härdservice i Halmstad AB (www.hardservice.se) har ett komplett erbjudande under samma tak innefattande sätthärdning, karbonitrering, nitrokarburering, svartoxidering, vakuumhärdning, gasnitrering, seghärdning och mjukglödgning.

Verksamheten är certifierad enligt ISO 9001/14001 och innehar eget fullutrustat laboratorium. Kundbasen är främst maskinverkstäder, transmissionsindustrin och fordonsindustrin. Kolbäcks Värmebehandling AB (www.kvb.se) erbjuder sätthärdning, karbonitrering, seghärdning, kopparlödning och mjukglödgning. Kunderna återfinns i främst Mälardalen. I Kolbäck finns såväl batchugnar som bandugnar och eget laboratorium.

- ”Vi är mycket glada över att kunna genomföra detta förvärv och hälsar såväl personal som nya och befintliga kunder välkomna till Kolbäck, vilken nu byter namn till Härdservice i Kolbäck AB”, säger Jimmy Zuban, VD och huvudägare av Härdservice. ”Genom en etablering i Mälardalen kan vi förbättra vårt erbjudande ytterligare samt öka servicegraden och nå fler kunder.”

- ”Det känns mycket tryggt att få lämna över verksamheten i Kolbäck till Härdservice, som har ett gediget kunnande inom värmebehandling och materialteknologi. Jag är övertygad om att detta, jämte de investeringar som skall genomföras, blir ett stort tillskott för våra kunder”, säger Kjell Öberg.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.