Meny

19 jun 2017

Företagsnyhet

Är det du som är bäst på bemötande och tillgänglighet? Eller vet du någon?

Förra året fick Korsbakke Bakery priset för att de gör gott bröd tillgängligt för alla som inte tål gluten. Och de gör det dessutom med ett gott bemötande som en självklar ingrediens. Varje år delar Halmstads kommun ut ett pris som skänker extra glans åt företagare som gör sitt bästa för att kunna välkomna alla.

Halmstad ska ju vara en stad för alla. Det ska vara enkelt att ta sig fram - på gator och torg, i butiker och på restauranger. Halmstads kommun vill uppmuntra till insatser och lyfta fram goda exempel och delar därför ut Tillgänglighets- och bemötandepriset. I år delas det ut på Galan för Halmstads näringsliv den 3 november. Så skynda dig att nominera dig själv eller någon annan! Absolut senast 10 september behöver vi veta vem du tycker ska vinna i år.

Kriterier

  • God framkomlighet och orienterbarhet
  • Tydlig produkt- och serviceinformation
  • Rimliga bullernivåer
  • Hänsyn till allergiker
  • Kunnig personal
  • Gott bemötande
  • Respekt för olika etniska grupper
  • Förekomsten av intelligenta och fantasifulla lösningar på tillgänglighet

Priset består av: Diplom Blomma Pristavla med plakett, tavlan med tillgänglighets- och/eller inkluderingsmotiv. Äran såklart.

Det finns checklista för bättre tillgänglighet

Halmstads kommun har skapat en checklista om tillgängligheten. Det är en checklista med tips om hur du kan öka tillgängligheten vid din lokal. Det handlar om hur kunderna kan hitta till dig och om hur kunderna kan komma in till dig. Men även om hur dina produkter och tjänster kan hjälpa kunden, så som var receptionen eller kassan ligger i lokalen och hur gångarna i lokalen är planlagda. Servicen är även viktig när det kommer till tillgängligheten. Checklistan går att nå vid länken till höger.

Nominera din kandidat

Sista dagen för att nominera företag är den 10 september. Nominera redan nu vem du tycker förtjänar priset. Det kan vara ditt eget företag, din grannes företag eller ett företag som du ser i city. Du nominerar via länken till höger.

Tidigare pristagare

2016: Korsbakke Bakery
2015: Erikshjälpen
2014: Gullbrannagården
2013: K-rauta
2012: Phoniro systems
2011: Holger sax och Comfort Audio
2010: Yvonnes Fotvård

På bilden syns Ryan och Susanne Korsbakke samt Anders Rosén (S), kommunråd och prisutdelare.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.