Meny

15 jun 2017

Företagsnyhet

Det här är Ylva. Hon kan hjälpa dig att få koll på ditt företags energianvändning.

Mindre företag i Halmstad kan nu få hjälp att spara på både klimatet och plånboken genom att minska sin energianvändning.

Nu finns en ny coach som ska hjälpa företag i Halmstad kommun att minska sin energianvändning. Ylva Jalming kommer att arbeta med företag i kommunen som en del av ett treårigt projekt som är totalfinansierat av Energimyndigheten, och alltså kostnadsfritt för de företag som deltar.

– Jag ska ut och hitta företag som vill effektivisera och spara energi, säger Ylva Jalming som började sin tjänst i Halmstads kommun i våras.

Målgruppen är mindre företag med en energianvändning på max 300 000 kilowattimmar per år. Under ett års tid kommer hon att följa 40 företag och leda dem i förändringsarbetet.

– Det ska vara företag som vill minska sin energianvändning, spara pengar och samtidigt få en snygg miljöprofil att marknadsföra sig med. Dessutom kan de ju sova gott om natten, säger Ylva Jalming.

"Här har du världens chans att göra något bra för dig, företaget och miljön.
Så ta chansen och kontakta Ylva."

Hon kommer själv från en bakgrund inom energieffektivisering inom både offentlig sektor och större företag. Därutöver har hon arbetat med energieffektivisering hos privatpersoner och föregår själv med gott exempel med både elbil, solceller och solvärme.

– Det här arbetet med energi är väldigt viktigt, säger Pernilla Widstam, som är kommunens energi- och klimatrådgivare. Och det blir också ytterligare ett sätt för oss att nå ut till företagen, och hon poängterar att rådgivarnas tjänster inte kostar något.

Projektet har stöd från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden. Är ni intresserade av projektet så kontakta Ylva Jalming antingen genom e-post ylva.jalming@halmstad.se eller genom att ringa 035-13 70 00

Länkar och relaterat material

Halmstads kommuns webbplats

Kontakta Ylva:
ylva.jalming@halmstad.se
035-13 70 00

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.