Meny

01 jun 2017

Pressmeddelande

30 nya jobb när Jayway väljer Halmstad för sin senaste etablering

Jayway är specialister på digital innovation och har huvudkontoret i Malmö. De har även kontor i Stockholm, Köpenhamn och Palo Alto i Silicon Valley.

Företaget hade 2016 en omsättning på 165 miljoner kronor. Kontor finns sedan tidigare i Malmö, Stockholm, Köpenhamn och Palo Alto i Silicon Valley. Och snart öppnar de även ett i Halmstad.

I första skedet söker företaget en handfull utvecklare och en formgivare. Inom ett år räknade de med att vara 20 personer.

– Konkurrensen är så stor att vi har haft svårt att rekrytera personal. Vi har fått tacka nej till kunder. Samtidigt har vi sett att det finns kompetens i Halmstadstrakten som reser till Göteborg och till Malmö för att arbeta. Vi hoppas kunna erbjuda en attraktiv arbetsplats för dem som inte vill pendla, säger Sara Beskow.

Hon kommer att leda arbetet från det nya kontoret och framhåller även Halmstad högskolas utbildningar med inriktning på digital design och innovation samt civilingenjör i datateknik som en anledning till den annorlunda placeringen.

Jayway har haft olika inriktningar på sina kontor, som internet of things eller digital utbildning. Vad det blir för inriktning i Halmstad får kommande kunder avgöra.

– Nu tar vi med oss några projekt, men målet är att på sikt leta nya kunder och se till att bli en del av Halmstad. Jayway kommer under hösten även att driva ett traineeprogram i Halmstad för att få fram nya talanger inom mjukvaruutveckling.

Länkar och relaterat material

 

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.