Meny

19 maj 2017

Pressmeddelande

Kan choklad 3D-skrivas?

Den årliga mässan Utexpo är senvårens stora händelse vid Högskolan i Halmstad. I år visar 281 studenter från 15 olika program sina examensprojekt för allmänheten. En 3D-skrivare som skriver ut i choklad, en nedbrytbar tandborste, en självkörande kundvagn och skydd mot digitala virusattacker är några av de projekt som visas på mässan den 26–27 maj.

För 36:e året i rad slår portarna upp för Sveriges äldsta och största examensmässa – Utexpo. Allmänheten bjuds in för att träffa studenterna och se deras smarta uppfinningar och lösningar i de fler än 160 olika innovativa projekt som studenterna har arbetat med det senaste året.

– Vi är väldigt förväntansfulla inför årets mässa! Det är otroligt många intressanta examensprojekt som visas upp. Vi i Utexpogruppen har arbetat hårt de senaste månaderna för att mässan ska bli så bra som möjligt, säger Elin Adolfsson som för andra året i rad axlar rollen som ordförande i Utexpogruppen.

I samband med Utexpo delas stipendier för motsvarande 450 000 kronor ut till engagerade studenter.

Tid och plats för Utexpo 2017

Plats: Högskolehallen, hus I, Högskolan i Halmstad

Fredagen den 26 maj, klockan 10–16
Klockan 11: invigningstal av Philip Olsson, student vid Utvecklingsingenjörsprogrammet och vinnare av Halmstads näringslivsgalas innovationspris 2016.
Klockan 13: stipendieutdelning
Lördagen den 27 maj, klockan 10–14

 

Högskolan i Halmstad – det innovationsdrivande lärosätet Högskolan i Halmstad är en av de nyare högskolorna i landet och framgångsrik i att utveckla sitt utbildningsutbud och att attrahera studenter. Forskningen är framstående och internationellt välrenommerad. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande samverkan med näringsliv och offentlig sektor. Högskolans profil som det innovationsdrivande lärosätet utgörs av tre sammanflätade styrkeområden: informationsteknologi, innovationsvetenskap samt hälsa och livsstil. I dag har Högskolan cirka 9 000 studenter och 600 anställda, varav cirka 50 professorer.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.