Meny

05 maj 2017

Pressmeddelande

Intea växer vidare i Halmstad

Beståndet i Halmstad kompletteras genom förvärvet av ”Svarta Diamanten” från Fragerus Fastigheter AB. Fastigheten Fanan 55 är belägen centralt i högskolans campus i Larsfridsområdet.

Byggnaden är uppförd 2001 och omfattar 1 980 kvm uthyrningsbar yta. Lokalerna hyrs till största del av Halmstad kommun som bedriver vuxenutbildning i lokalen samt av Preconal Fasad AB, ett bolag inom HansenGroup som här har sitt svenska huvudkontor.

Affären är resultat av det strategiska samarbete som Intea och Fragerus inledde i samband med förvärvet våren 2016 av delar av Halmstad högskolas lokaler. Samarbetet med utveckling av området kring högskolan fortsätter.

”Intea har en positiv syn på Halmstad som stad och vi ser intressanta möjligheter i den utveckling som nu sker i området kring högskolans etablering. För oss är detta ett utmärkt tillfälle att få förvärva ett gediget och estetiskt tilltalande hus med bra hyresgäster och ett attraktivt läge. Vi är mycket nöjda med att kunna stärka vår etablering i Halmstad”, säger Ossie Everum på Intea.

Om Intea

Intea Fastigheter AB grundades 2015 och är inriktat på långsiktigt aktivt ägande av samhällsfastigheter och social infrastruktur. Bolaget befinner sig i tillväxtfas och det totala fastighetsinnehavet uppgick per 31 december 2016 till cirka 3,9 miljarder kronor. Intea finansieras av långsiktigt institutionellt kapital.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.