Meny

20 apr 2017

Företagsnyhet

Solrosodlartävling ska locka elever till avancerade sommarjobb

Fjolårets succé ”solrosodlartävling”, i samband med kampanjen Gilla #Företagsamhet, är tillbaka. I år har elever chansen att vinna sommarjobb som vice VD på 11 företag samt hos kommunstyrelsens ordförande i Halmstad.

Syftet med kampanjen Gilla #Företagsamhet är att engagera och lyfta budskapet ”gör det enklare för Sveriges företagsamma människor att växa och skapa välstånd”. Symbolen för kampanjen är en solrosmugg med jord och solrosfrön - vårda ditt solrosfrö/företag och skörda när solrosen/företaget ger utdelning.

Fjolårets solrosodlartävling ligger till grund för den nu större satsningen. Men antalet vice VD jobb/vice ordförande utökas till tolv stycken. Alla gymnasieskolor inom Halmstad kommun har fått erbjudande om att delta i kampanjen och så även ett par grundskolor.

Det finns ett skriande behov av handgripliga initiativ mellan skola och näringsliv. Jobbskapande och att säkerställa vår framtida kompetensförsörjning berör oss alla, säger Louise Uvenfeldt.

Årets medverkande är: BilMånsson i Halland AB, ICA Maxi Flygstaden, Hotell Continental, Halmstad Mekaniska Verkstad AB, Eleiko AB, Halmstads Bollklubb, Halmstad Golfklubb, MWM Events, Oscar Hansson VVS, AB Bröderna Jansson-Nissavarvet, Circle K Sannarp och Halmstad kommun.

Artikeln i sin helhet finns på Svenskt Näringsliv Hallands webbplats.

Bilden har vi lånat från Svenskt Näringsliv Halland.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.