Meny

18 apr 2017

Pressmeddelande

Stephen Hwang utnämnd till ny rektor - Högskolan i Halmstad

Regeringen har utnämnt Stephen Hwang till ny rektor för Högskolan i Halmstad. Stephen Hwang tillträder sin befattning den 20 mars.

– Det känns jättehärligt! Jag har hört mycket om Högskolan i Halmstad och tycker att det är ett spännande ställe. Jag tycker om lärosäten som utvecklas och vill utvecklas, och Halmstad har en spännande profil som jag tror på, säger Stephen Hwang.

Stephen Hwang är professor i teknisk fysik med examina från Chalmers tekniska högskola. Sedan 2010 har han varit rektor vid Linnéuniversitetet.

– Jag är oerhört glad över att Stephen Hwang blir Högskolans nya rektor. Han har en lång och gedigen erfarenhet av ledarskap inom akademin, och alla som har mött honom i rekryteringsprocessen har ställt sig bakom honom som kandidat, säger högskolestyrelsens ordförande Karin Starrin.

Processen att rekrytera ny rektor inleddes våren 2016 efter att förre rektorn Mikael Alexandersson meddelade att han skulle lämna sin befattning den 30 september 2016. När ansökningstiden gick ut den 17 oktober hade sex personer sökt befattningen. Efter fördjupade bedömningar, urval och hörande av representanter för personal och studenter var rekryteringskommittén och därefter högskolestyrelsen eniga om att de ville se Stephen Hwang som ny rektor.

Bild: DAN BERGMARK

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.