Meny

29 mar 2017

Pressmeddelande

Sportjätte etablerar sig på Eurostop i Halmstad

Nordens största Sport- och Vildmarksvaruhus öppnar en 4 000 m2 stor butik under 2018.

XXL – öppnar fem varuhus under 2017. Och ett av dem är i Halmstad.

Nordens största Sport- och Vildmarksvaruhus med 4 000 m2 butik, med allt du kan tänkas behöva inom sport- och vildmarksutrustning – oavsett om du är motionär eller tränar på elitnivå öppnar under 2018. 

 XXL kommer att placeras på norra sidan, vilket formar ännu en ny stark framsida på Eurostop. Där Eurostop tillsammans med Stenalyckan bildar Halmstads starkaste handelsområde.

- Vi är otroligt stolta över den växande listan med varumärken som kommer göra Eurostop till Hallands främsta shoppingdestination med inspirerande miljöer och noga utvalda butiker. En plats för alla dina dagar…. Säger Niklas Santesson, centrumchef


- Vi etablerar oss i Halmstad för att vi har stort potential på en mycket spännande marknad. De har ett läge och naturliv som passar vår vision och vi tror på att vi får ett varmt mottagande”, säger Janicke Blomsnes, VD.

Höstens etableringar kommer leda till ca 45 anställningar varav ca 15 st heltider på varje ort. Rekryteringsprocessen för varuhuschefer påbörjas omgående och under hösten påbörjas arbetet med att hitta och anställa resterande personal.

XXL sport & vildmark är nordens mest expansiva sportkedja och resan för XXL i Sverige bara fortsätter. XXL har per idag 22 varuhus i Sverige, 31 varuhus i Norge, 11 varuhus i Finland samt E-handel i alla marknader med tillägg av Danmark. Varuhusen hade 2016 tillsammans med E-handeln en omsättning på NOK 7,8 milliarder och är Nordens största sportkedja. XXL är noterat på Oslobörsen och den största ägaren är grundare Øivind Tidemandsen. Många anställda och ledningen äger också aktier i bolaget.

Butiker som öppnar redan hösten 2017 är bl a:
Heagård, Coop, FEETFIRST, Volt, Cubus, Gina Tricot, MQ, Design Only, Bik Bok, Hunkemöller, Carlings, Brothers, Jack & Jones, Smycka, Halmstads Urmakeri, Rituals, Lyko, Vacker, Stadium, Bergqvist skor m.fl. m.fl.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.