Meny

23 mar 2017

Pressmeddelande

Halmstadföretaget DH Solutions fanns  redan innan IT-begreppet uppfunnits

Informationsteknik, IT, etablerades som begrepp runt 1992. Då hade DH Solutions redan funnits i tjugo år. Sven Eriksson, som startade företaget, var en pionjär. Han såg möjligheter som ingen annan såg och byggde program för IBM:s minidatorer redan på 70-talet.

– Vi utvecklas och växer med basen i Halland. Nu fyller vi 45 år och är fortfarande ett fristående, familjeägt IT-företag. Det är unikt på flera sätt, säger Helena Eriksson som är VD vid DH Solutions.

Kamrer som blev pionjär

Sven Eriksson jobbade som kamrer i Halmstad och såg stora möjligheter med datorerna som han använde i sitt arbete. Möjligheter som han dessutom omsatte till verklighet. – Sven slutade som kamrer och började bygga datorprogram för företag runt om i Halmstad. Bolaget, som startades 1972, hette från början Datahalland och när datorerna utvecklades och marknaden växte utökades företagets erbjudande med PC-försäljning, standardprogram, utbildning och konsulttjänster.

Lokala och globala

Dagens DH Solutions är fortfarande fast förankrade i Halmstad, men har även kontor i Falkenberg och Ängelholm. Inom affärsområdet Systemutveckling har företaget flera internationella kunder.

– Vi jobbar till stor del lokalt och erbjuder IT-tjänster och affärssystem till företag i Halland och Skåne. Och det ska vi fortsätta med. Idag är vi 37 anställda och omsätter cirka 40 MSEK. Vi är ett relativt litet företag i en expansiv och teknikintensiv bransch, där vi har en stabil position. Långsiktighet och nära relationer med kunderna bygger man inte över en natt. Det är i samarbetet med våra kunder som vi utvecklas.

Ett jubileum att fira

45-årsjubileum är kanske ingenting speciellt, men i DH Solutions fall är det helt unikt. I en så ung bransch som IT-branschen, så har företaget varit med från allra första början. Bolaget ägs idag av familjen Eriksson, Sven och hans barn Helena, Per och Pål.

– Vi kommer att fira jubileumsåret med flera olika aktiviteter. Bland annat tillsammans med vår personal. Det är deras kompetens och engagemang som är vår stora styrka, avslutar Helena Eriksson.

Här kan ni läsa om DH Solutions resa 1972-2017


Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.