Meny

23 mar 2017

Företagsreportage

Femte företagaren som svarar på "5 snabba" är Nette på The PhotoGallery

I en fantastisk gammal industrilokal på Slottsmöllan hittar vi Nette och hennes fotogalleri. Hon är nummer fem i vår reportageserie med 5 snabba frågor till en av alla duktiga och drivna företagare som finns i Halmstads kommun.

Namn: Nette Johansson
Företag: The PhotoGallery
Adress: Slottsmöllan Företagscentrum röd ingång E, Halmstad
Webb: www.thephotogallery.se
Verksamhet: galleri

1. Vad är din/ditt företags största utmaning just nu?
Eftersom jag är själv är det alltid en kamp med tiden att hinna med allt inom alla områden. Jag har i år tagit hjälp utifrån för att bättre kunna strukturera mig. En utmaning just nu ligger i att på ett tydligt och bra sätt få ut budskapet  om att mina produkter har en hög kvalité och ett högt samlarvärde. Jag jobbar just nu hårt med att bli en bättre marknadsförare så att alla får veta att vi finns och vad som särskiljer oss från alla andra.

 
2. Hur tycker du att det är att driva företag i Halmstads kommun?
Ska jag vara ärligt så tänker jag sällan på att jag driver företag i Halmstad mer än att jag älskar att få göra det på hemmaplan. Här finns möjligheten att till exempel kunna hyra världens vackraste lokal på Slottsmöllan, i en storstad hade det inte varit möjligt. Mina kunder kommer mest från hela Sverige och Skandinavien så jag uppskattar att de lätt kan ta sig med flyg hit. Sedan har jag ett gott samarbete med kultursidan i Halmstads kommun vilket är oerhört härligt.
 
3. Vilket är ditt bästa tips till någon som vill starta eget?
Att vara beredd på att arbeta de första åren konstant. Jag har känt stort stöd av min familj vilket är viktigt. För mig var förmånen att ha bra delägare viktigt så man också fick in proffs i styrelsen. Att få diskutera och ventilera frågeställningar med insatta människor gör att i alla fall jag har växt snabbare.
 
4. Vilket är ditt bästa tips till någon som vill utveckla sitt företag?
Magkänslan har alltid varit viktig för mig när jag gör affärer. Jag brukar ta tid på mig och låta frågeställningarna få ta den tid det behöver. Sedan är jag mycket ute och analyserar branschen för att vara mer förberedd på nästa steg, men det viktigaste för mig är att ha så roligt som möjligt på vägen.
 
5. Var ser du ditt företag om 5 år? (utveckling)
 Om fem år har jag blivit mycket större på webbförsäljningen som jag just nu håller på att starta upp. Och galleriet har blivit fantastisk på bra kommunikation. Nu har vi nått ut med budskapet att fotografi är trovärdigt och en riktigt bra och säker investering. Jag har också etablerat fler showroom i andra länder.

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.