Meny

09 mar 2017

Guldmorgonreportage

Kan du gissa vad de här två kvinnorna har gemensamt?

Jo, Emma från Blomdahls Medical och Lina Siljegård från Halmstads Teater var två av "pratarna" på Halmstads Näringslivs AB:s Guldmorgon med temat kvinnor och karriär.

De finns överallt; företagsägare, styrelseproffs, teaterchefer, elitidrottare, opinionsbildare, politiker, exportchefer, vd:ar, regionchefer… Den här morgonen har de en sak gemensamt. De är kvinnor. De syns. De har gjort, och de gör, karriär. De är framgångsrika. De är förebilder. Nu delar de med sig av sin erfarenhet, sin syn på ledarskap och deras väg till karriären.

Det var Internationella Kvinnodagen och vad kunde passa bättre än att lyfta fram kvinnors olika karriärsresor. Suzanne Åkerlund, kommunråd (L) och ledamot i Halmstads Näringslivs AB:s styrelse inledde morgonen med att hälsa välkommen. Hon brinner för jämställdhetsfrågor och tipsade oss bland annat om läsa på om Pussyhat Project, en rörelse som startade i USA. (Men skriv rätt i webbläsaren för om du bara skriver pussyhat.com kommer du till Vita Huset och Donald Trump). Om du inte visste det innan så kan vi berätta att Suzanne dessutom är ordförande i Winnet Halmstad - ett nätverk för företagsamma kvinnor.

Kulturentreprenören Rebecca Sellergren var moderator, nyhetsuppläsare, intervjuare och vinstdragare. Flera uppdrag i ett som genomfördes med självklar elegans och humoristiska knorrar. Vill du ha koll på alla nyheter hon drog

Det var ett proffsigt startfält med drivna och målmedvetna "pratare":

Louise Uvenfeldt, tf regionchef på Svenskt Näringsliv, har en bakgrund som bl a inkluderar jobb för UD, Försvarsdepartementet och skapande av myndigheter både för EU och i Sverige. Hon kunde berätta om Svenskt Näringslivs rapport om företagsamhet som släpptes den 7 mars. Halland har en rekordnotering på 14,1 procent företagsamhet.

Lina Siljegård, chef för Halmstads Teater och morgonens platsvärd. På denna civilingenjörs cv hittar vi bl a snowboardlandslaget, IKEA och Golfhuvudstaden. Ett av hennes mål är att utveckla teatern för hela familjen. Den 26 april lanserar teatern något helt nytt, lunchteater.

Elisabeth Haglund, vd för Hotel Tylösand, ordförande i Svensk Turism, vice ordförande i Visita, styrelseledamot i Svenskt Näringsliv och vice ordförande i Halmstads Näringslivs AB. Elisabeth har alltid haft målet att jobba inom besöksnäringen, och stortrivs i sina olika roller.

Emma Modin Albertsson, exportchef på Blomdahl Medical AB. Företaget producerar hudvänliga smycken som är framtagna i samarbete med hudläkare. Världen är deras marknad men smyckena tillverkas lokalt här i Halmstad. Förra året vann de priset Halmstad Global Award vid Halmstads näringslivsgala förra året.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.