Meny

26 jan 2017

Pressmeddelande

UF-mässan närmar sig

Entreprenörskap på riktigt 2017 - Årets regionala UF-mässa i Halland närmar sig. Torsdagen den 16 mars fylls Halmstad Arena av flera unga entreprenörer.

Totalt kommer 180 olika UF-företag att finnas på plats på mässan. I UF-företagen finns cirka 600 unga entreprenörer. De unga entreprenörerna visar på bra och nytänkande affärsidéer. Det finns även försäljning av de utställande produkterna och tjänsterna.

Arrangörerna räknar med cirka 4000 besökare under hela dagen. Dessutom består juryn av ett 50-tal personer från näringslivet. Under mässan

får du som besökare en möjlighet till att träffa Hallands framtida entreprenörer. Mässan är öppen mellan 13.00.18.00 den 16 mars.

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet har sedan 1980 utbildat gymnasieelever i entreprenörskap. Detta har de gjort genom utbildning UF-företagande. Att arbeta med ett UF-företag ökar förståelsen att få en idé till verklighet och ökad kunskap i företagande och kontaktnät.

Sedan 2010 har de även arbetat med entreprenörskap tillsammans med grundskolan. För grundskolan finns läromedel om bland annat samhället och ekonomi. Detta ger en ökad förståelse. Barn och Ungdomar får genom Ung Företagsamhet en träning i kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.