Meny

26 jan 2017

Företagsreportage

Möt UF-företagaren Nelly som driver Crafted Uf

Den 16 mars är det dags för den stora UF-mässan i Halmstad Arena. Nelly är en av alla duktiga UF-företagare som kommer att finnas på plats för att marknadsföra sina produkter och tjänster. Missa inte detta!

Nelly Lorentsson är en driven och målmedveten 18 årig tjej som har fått chansen att driva sitt eget Uf företag, Crafted Uf. Företaget säljer egentillverkade dekorativa och unika ljusstakar i betong. Nelly köper själv in ballonger, betong och färg som hon tillverkar produkterna med.

"Att driva ett Uf företag är kul, spännande och utmanande. Jag lär mig något dag för dag."

Nelly berättar för oss om att det från början kändes lite svårt och skrämmande att starta ett eget företag. Ska man vara själv eller flera? Hur ska man som skolelev själv kunna tillverka en vara eller tjänst som andra kommer vilja konsumera? Är det krångligt med ekonomi och att hela tiden bokföra sina utgifter och inkomster?

Med inspiration från tidigare Uf-företagare och några veckors funderingar växte Nellys idé fram och hon tog steget. Sen gällde det att vara smart och tänka igenom vad mitt företag behöver och vad jag behöver hjälp med, berättar Nelly.

Under sitt år som Uf-företagare har Nelly haft stor hjälp av sin rådgivare. Dessutom är hon glad för den hjälp vi på Halmstad Näringslivs AB bidragit med genom att synliggöra hennes företag.

På de events och mässor som Ung företagsamhet annordnar har Nelly skaffat sig nyttiga kontakter och utökat sitt nätverk. Uf har fått mig att inse att jag kan göra vad jag vill så länge jag har motivation och drivkraft. Under mitt Uf år så har jag lärt mig oerhört mycket men ännu är det inte slut, berättar Nelly. 

Den 16 mars kommer Crafted UF att stå på Ung företagsamhets stora regionala mässa på Halmstad Arena. Nelly hoppas att vi ses där.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.