Meny

20 jan 2017

Företagsnyhet

Almi erbjuder gratis utbildningar i digitalisering

Genom tjänsten Digitalakademin kan svenska företag få en bättre kunskap om digitaliseringen. Det ger en ökad förståelse för användandet av det digitala, hur det bäst ska utnyttjas och alla dess möjligheter.

Digitalakademin är grundat av Almi Företagspartner och Google. Tjänsten erbjuder både kostnadsfria självstudier och fysiska utbildningar. Detta för att svenska verksamheter ska få ett bra utgångläge i de verktyg som behövs för att lyckas online. Det finns ett brett utbud i det digitala. Därför erbjuder utbildningarna allt från sociala medier till användandet av sökmotorer. Det finns totalt 23 olika områden att utforska på utbildningen.

Digitalakademin ger dig som användare en personlig läroplan. Det är en digital tjänst, vilket gör att du kan utbilda dig var du vill och när du vill. Du som företagare kan få en inblick i hur ditt företag kan gå nästa steg med digitaliseringen. Detta ökar möjligheten till att bli mer framgångsrik på internet som företagare.

När du sedan klarat av de slutgiltiga kunskapstesterna får du en officiell certifiering som visar att du är en användare av digitala verktyg. Hittills har mer än 10 000 olika företagare utbildats genom Digitalakademin. Utbildningen finns dessutom på mer än 30 språk.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.